Nakon 40 godina postojanja u Zagreb iz Nizozemske premijerno stižu pioniri darkwavea, legendarni Clan of Xymox. Mjesto održavanja ove svečanosti je Močvara, a datum je 8. ožujak.

Clan of Xymox, poznat i samo kao Xymox, nastao je 1983. u nizozemskom gradu Nijmegenu, a godinu poslije nastaje i EP od samo 500 primjeraka Subsequent Pleasures at Xymox. Samo ime igra je riječi zymotic (“koji uzrokuje fermentaciju”) i zapečatilo je sudbinu benda na neki način. Iako ih se smatra pionirima dark wavea, znali su povremeno koketirati i s drugim žanrovima, pogotovo u ranim 90-ima, kao što su acid house i grunge. U svojoj vrlo bogatoj karijeri dosad su izdali 17 studijskih albuma, kao i brojne EP-jeve, kompilacije I remikse, a najaktualniji album“ Limbo” iz 2021. će ovom prilikom promovirati u Močvari.
Vrlo često su headlineri na festivalima alternativne glazbe, poput festivala M’era Luna (Njemačka), Triton (New York), Summer Darkness (Nizozemska), Whitby Gothic Weekend (Engleska), a tu je i najveći festival Wave-Gotik-Treffen u Leipzigu, gdje bend trenutno i živi. Članovi benda su osnivač Ronny Moorings (vokal, gitara), Mojca Zugna (bas), Mario Usai (gitara) i Sean Göbel (klavijature). Ljubitelji dark wavea, gothica i crnila 80-ih nipošto ne smiju propustiti koncert ovih legendi!
Pretprodajna cijena ulaznica je 23 eura, a na dan koncerta bit će 26 eura. Moguće ju je kupiti preko CoreEvent sustava.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE