Osječke premijerne nastupe ove subote, 02. ožujka, imat će zagrebački Idem te novosadski Monohrom.

Osječki projekt Slamanje nastavlja dalje uz, kako je već tradicija, autorske svirke i umjetničku izložbu. Ovoga puta u goste premijerno dolaze sve popularniji Idem te novosadski indie rock sastav Monohrom. Svirke će kroz cijelu večer popratiti autorska izložba Tomislava Livaje.

Solo projekt Antuna Alekse, trombonista bendova Porto Morto i JeboTon Ansambl te gitarista i pjevača benda Trophy Jump. U posve novom izričaju Antun s bitter-sweet notom dotiče sve njemu bitne teme kroz pjesme zamišljene da prvenstveno budu hit samome autoru, a potom potencijalno i široj publici. Ovaj je projekt sa svojih 5 izbačenih singlova i prvim albumom “poyy” u niti godinu dana postojanja privukao veliku naklonost publike i kritike. Tome najbolje svjedoče brojni uspješni nastupi po klubovima i festivalima diljem regije, dvodnevna rasprodana koncertna promocija albuma u zagrebačkim klubovima Vintage Industrial Bar i Močvara te tri osvojene Rock&Off nagrade (Veliki prasak, Rock&Off izvođač godine i album godine).

Novosadski indie rock bend osnovan 2016. godine pod utjecajem britanske alternativne scene ’90-ih, indie rocka ’00-ih i rokenrola ’60-ih. Iza sebe ima dva albuma: Monohrom (2016), sa kojim je grupa izašla na scenu i Urbanu usamljenost (2021). Bend je do sada nastupio na Festivalu Exit 2018. godine, u novosadskim klubovima Dom B-612, CK13, Absolut, kao i u Rijeci, Zagrebu i većim gradovima u Srbiji, a zapažene nastupe je imao i u sklopu SoAlive festivala u Sofiji i na Dočeku Nove godine u Novom Sadu. Monohrom je poznat po svojim uzbudljivim nastupima, a od početka ove godine su održali 20-ak koncerata. Trenutno je u pripremi snimanje trećeg albuma.

Tomislav Livaja rođen je 1989. u Vinkovcima. Osnovnu je školu završio u selima Privlaka i Slakovci. Srednju umjetničku školu završava u Osijeku gdje upisuje i Umjetničku akademiju koju završava 2013. te stječe zvanje magistra edukacije likovne kulture. Na Slamanje se dolazi predstaviti s ilustracijama i crtežima, koji su tematski vezani i za prostor Slavonije i Srijema. Umjetnik inspiraciju nalazi u etnografskom naslijeđu i tradicijskoj baštini. Livaja svojim crtežima često puta na humorističan način daje sliku svakodnevice baranjskog sela. Ilustracije su rađene brzo, sa šaljivim, ironičnim porukama kojih se možemo sjetiti naših baka. Autor ih stavlja nekada i u filmske situacije čime ismijava pojedine trendove, pozivajući na humor koji je shvatljiv čak i onima koji nisu imali doticaj s folklorom.

Lokacija: Prostor udruge Slama
Mjesečna članarina: 6 eura

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE