Istarska world-music grupa Veja stiže 20. ožujka u zagrebački Vintage Industrial Bar! Povod koncertu je nedavni izlazak vinilnog izdanja hvaljenog aktualnog albuma “Škura ura”.

Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ “veja” znači “obred bdijenja”, također to je naziv za granu i staro ime za grad Krk.
Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.
Njihov prvi album, “Dolina mlinova” iz 2014. godine pokazao je njihovu snagu i predstavio bend kao jedan od zanimljivijih trad/etno bendova iz Hrvatske. “Dolina mlinova” je postala instant klasik u world music krugovima, a Veja bend kojeg se naprosto mora slušati, a posebno doživjeti uživo.
Odličan novi album “Škura ura” bend je najavio pjesmom “Teško majki“, dok je sami album izašao početkom lipnja 2022. godine. Ovo hvaljeno izdanje se može poslušati na svim standardnim streaming servisima dok je početkom godine, popraćena novim spotom za pjesmu “Škura ura” izašlo i vinilno izdanje albuma!
Članovi:
Goran Farkaš – vokal, mih, violina, gajde
Saša Farkaš – udaraljke, gitara
Marko Pernić – back vokal, harmonika, gitara
Ljuban Rajić – cajon, udaraljke
Sebastijan Demark – bas gitara
Marijan Jelenić – dizajner zvuka
Ulaznice kupite online putem sustava CoreEvent ili offline na njihovim fizičkim prodajnim mjestima po cijeni od 13€.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE