Nakon fantastičnog koncerta prošle godine koji je ostavio baš jak dojam na sve ljubitelje crnog metala u Zagrebu, nije bilo dvojbe: Grima se mora vratiti! Tako će i biti, u nedjelju 21. travnja u Močvari.

Ovaj put dolaze pojačani s Ultarom, također ruskim bendom koji polako, ali sigurno gradi svoje ime u metalionskom svijetu.
Prema Google Mapsu od Zagreba do Krasnojarska ima više od 6500 kilometara. Minimalno toliko će ponovno prevaliti Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Cijela priča je započela kao isključivo studijski projekt, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični black metal s folk i pagan elementima. Dosad su izdali šest albuma od kojih je zadnji live album “Red Forest Rituals” izdan prošle godine. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španjolskom jeziku grima označava osjećaj koji imamo kad netko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.
ODNOS PREMA RATU U UKRAJINI: Bend je osudio rusku agresiju na Ukrajinu te sudjelovao u skupljanju novaca za žrtve rata, kao i ukrajinske glazbenike koji su zbog toga morali otkazati turneje.
Ultar je peteročlani bend, također iz Krasnojarska, osnovan 2016., a čiji su članovi uostalom i dva spomenuta blizanca iz Grime. Sviraju kombinaciju blacka, post metala uz prstohvat shoegazea, dok im je velika inspiracija H.P. Lovecraft i svijet koji je stvorio u svojim bezvremenskim djelima. Dosad su izdali dva live i tri studijska albuma: Kadath (2016), Pantheon MMXIX (2018). i At The Gates of Dusk (2022.). Članovi benda su Pavel Dil (bas), Denis Susarev (gitara, klavijature), Max Sysoev (gitara, klavijature), Gleb Sysoev (vokal) i Vlad (bubnjevi).
Ulaznice po early bird cijeni od 20 eura će se uskoro moći kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu. Pretprodajna cijena bit će im 23 eura.
Vrijedi napomenuti da će bendovi nastupiti i u Beogradu (19. travnja) te Novom Sadu (20. travanj), također u organizaciji Hangtime Agencyja.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE