U subotu 4. svibnja 2024. u AKC Attack stižu jedni od predvodnika funeral doom metala, američki Bell Witch, i to uz podršku The Keening, solo projekta Rebecce Vernon iz neprežaljenog metal banda SubRosa!

Bell Witch je sporogoreći, ali zato poprilično usijan duo koji iz Seattlea u Hrvatsku stiže po prvi put. Unikatan splet šestožičane i po novome sedmožičane bas gitare uz kolosalni zid bubnja, perkusija, orgulja i drugih instrumenata kida melankoliju na atome i od njih gradi glazbenu neman koja trese kosti, ali miluje dušu. Ubrojan u najznačajnije predstavnike (pod)žanra, Bell Witch je prošao bina i bina Amerike, Europe i šire, uključujući renomirane festivale poput Roadburna i Brutal Assaulta. Kontinuirano stvaraju od 2010. godine i u Zagreb stižu predstaviti posljednje izdanje iz 2023. godine naziva Future’s Shadow Part 1: The Clandestine Gate. Druge najbliže postaje na ovoj turneji tek su Beč i Budimpešta, zato vrijedi rezervirati ovu subotu i doći u AKC Attack.
Sa zadatkom zahuktavanja atmosfere dolazi The Keening, veoma obećavajući projekt predvodnice ugašenog doom metal benda SubRosa koji smo prije punih 10 godina imali priliku doživjeti upravo među zidovima AKC Attacka. Album prvijenac Little Bird donosi zaokret od SubRosinog nešto žešćeg, ali i kaotičnijeg zvuka prema zrelom, suverenom i naprosto adiktivnom doomu s dark folk uplivima. Orkestracije flaute, harfe, violine, klavira i cimbala lajtmotiv su ovog izdanja koji nas vodi u mračne, sjetom ispunjene odaje nevjerojatno talentirane Rebecce i njezine glazbene trupe.
ULAZNICE:
Prodaja ulaznica odvija se putem CoreEvent sustava.
Early Bird od 18.1. do 18.2. po cijeni od 20 EUR
Regular od 19.2. do 3.5. po cijeni od 25 EUR
Na dan koncerta 4.5. po cijeni od 30 EUR
Broj ulaznica ograničen je na 200.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE