U nedjelju, 3. ožujka, u Močvari će se održati koncert darkjazz crnila u režiji maađrsko-nizozemskog The Lovecraft Sextet te mađarskog Merakhazaana.

Onkraj klasične strukture pjesama skriva se nešto drugačije, riječima izgubljeno. Prihvaćajući različitost, smjelo istražujemo nove strukture kako bi smisao još jednom preobrazili u sasvim novi koncept. Jazz je oduvijek bio mjuza za zadimljene klubove i čudnovate spodobe koje uživaju u rafiniranoj spontanosti, improvizaciji i naposljetku slobodi da sviraju u smjeru u kojem to i žele. Darkjazz dolazi kao dobrodošla nova paradigma. I upravo će takvo biti naše sljedeće gostovanje.
Manifest Crnila i Jazz u Močvari predstavljaju:
𝐓𝐇𝐄 𝐋𝐎𝐕𝐄𝐂𝐑𝐀𝐅𝐓 𝐒𝐄𝐗𝐓𝐄𝐓 (Nizozemska/Mađarska)
𝐌𝐄𝐑𝐀𝐊𝐇𝐀𝐙𝐀𝐀𝐍 (Mađarska)
Ulaznice će u pretprodaji biti 14 eura, dok će na dan koncerta cijena iznositi 19 eura. Pretprodaja ulaznica: https://bit.ly/ulaznice-lovecraftsextet Napomena! Koncert će biti sjedećeg karaktera s limitiranim brojem karata. Time ne prizivao zle duhove minulih virusa, nego nudimo novi/stari užitak slušanja i gledanja izazovne mjuze koju je bolje probaviti na ovaj način.
𝐓𝐇𝐄 𝐋𝐎𝐕𝐄𝐂𝐑𝐀𝐅𝐓 𝐒𝐄𝐗𝐓𝐄𝐓 (Nizozemska/Mađarska)
The Lovecraft Sextet su još jedan projekt najdužeg dreda u začudnoj mjuzi – Jason Köhnena. Staž je gradio u divljačkom brakecoreu Bong-Ra, pa se pozabavio novim pristupima učmalim žanrova kroz The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble i The Mount Fuji Doomjazz Corporation. Kako bi što bolje opisao svoje nove glazbene tekovine, multi-instrumentalist Köhnen je skovao termin koji smo i sami objeručke prihvatili. Na ruševinama stabilne strukture rođen je “darkjazz”, ujedno i ime njegovog “Darkjazz” EP-a iz sada već davne 2001. godine.
Nakon razlaza TKDE i TMFDJC i kratkoživućeg The Thing With Five Eyes, počinje fascinacija arapskim ljestvicama te u radnju ulaze novi instrumenti, nakon čega se polako formira projekt s ex-Phurpa članom Dmitry El Demerdashiem, kao i vokalistkinjom iz avangardnog metal benda Thy Catafalque Martinom Hórvath. Onkraj svega toga, Köhnen ide još dalje. Darkjazz lutanje će istovremeno biti zvučna kulisa vašeg omiljenog horrora koliko i nemoguć spoj klasike i black metala gdje se tu i tamo potkrade i kakva synthom inducirana koma. U tom košmaru se rodio The Lovecraft Sextet!
Da ludilo među članovima benda nebi prestalo brine se i bubnjar Balázs Pándi koji hardcore punk korijene iz Human Errora nadograđuje svirajući za oca divlje elektronike Merzbowa. Gostovao je i kod KK Nulla, Trevor Dunna, Thurston Moorea, Jima Jarmuscha… i zajedno s Jason Köhnenom je svirao u bendu Wormskull.
The Lovecraft Sextet su muli-disciplinarana priča kao i podrijetlo glavna im autora. Izlaze audioknjige, art i štošta još što nitko od nas nije znao do sada o njima. Ovo je unikatna glazbena kombinacija heretika koja se ne smije propustiti. A i dio VIS-a ste mogli pogledati u The Truth Lies in The Black Void, koje su iz Močvare ugostili u listopadu 2023.
𝐌𝐄𝐑𝐀𝐊𝐇𝐀𝐙𝐀𝐀𝐍 (Mađarska)
S njima dolazi i dvojac kontrabasa na looperima i povremenim distorzijama: Merakhazaan. Momci vješto spajaju klasičnu glazbu s začudnom post rock atmosferom koju proizvode za ovaj žanr posve netipičnim instrumentima. Njima je također istraga prioritet. Nikada nisu zatvoreni u strahu jednog repetitivnog rifa, već stalno nadograđuju sami sebe i gube se zvučnim prostranstvima.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE