Valentinovo u Tvornici ove se godine održava uz bend (ne)normalni koji će svoj nastup posvetiti najljepšoj rock poeziji Vlade Divljana i velikim ljubavnim hitovima omiljenih Idola.

Prije 15 godina Vlada Divljan obilježio je Dan zaljubljenih u Tvornici, a u srijedu, 14. veljače 2024. godine (ne)normalni će pokušati vratiti iskru njegove ljubavne poezije u život.

Bend (ne)normalni iza sebe ima nekoliko iznimno uspješnih koncerata, a svojim nastupima u čast liku i djelu nezaboravne ikone novog vala – Vlade Divljana nastoji publici pružiti doživljaj njegovih čudesnih pjesama. Osim numera koje su nastale iz perioda kada je djelovao u VIS Idolima, na njihovom se repertoaru nalaze i pjesme koje je Vlada izvodio s Ljetnim kinom. (ne)normalni iza sebe imaju i dva autorska albuma, ”(ne)kompatibilnosti” i ”Refren za poneti”, pa se na njihovim koncertima mogu čuti i autorske stvari.

VIS Idoli jedan je od najupečatljivijih i najvažnijih bendova novog vala čije se nasljeđe štuje i prenosi na nove glazbene generacije, a njihov opus još je uvijek nepresušan izvor inspiracije. Od osnutka 1979. godine, bend je svojim zvučnim, sviračkim, aranžerskim i stilskim inovacijama pomicao granice jugoslavenskog rokenrola i glazbe. Uvijek su bili posebni i drugačiji, a emotivni i iskreni stihovi koje je pisao i pjevao Vlada Divljan i dan danas čine najljepše iz kataloga rock poezije. Albumi ”Odbrana i poslednji dani” (1982), ”Čokolada” (1983) i ”Šest dana juna” (1985) te EP, odnosno ”Mini LP” (1981) izdanja su koja u sebi nose jedinstveni senzibilitet toga vremena. Osim djelovanja u Idolima, autentični Vlada stvarao je filmsku glazbu, a surađivao je i sa sastavima Le Cinema i Ljetno kino, često je surađivao s Giletom, a osnovao je i Old Stars Band kojega su uz Divljana činili Gile, Bunjac, Šandorov te Zdenko Kolar.

Glazbeni romantik Vlada imao je posebnu emotivnu vezu sa Zagrebom, a zagrebačka će publika i 2024. godine Valentinovo moći provesti uz njegove romantične, dirljive i poetične stihove. ”Nebeska tema”, ”Malena”, ”Čokolada”, ”Radostan dan”, ”Vetar i zastave”, ”Zašto su danas devojke ljute”, ”Samo jednu ljubav imam” bit će najljepši soundtrack za Dan zaljubljenih u Tvornici kulture.

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 17 eura. U prodaji su i VIP ulaznice po early bird cijeni od 20 eura.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE