U subotu, 6. travnja 2024., Akua Naru dolazi premijerno u Hrvatsku, u zagrebačku Vintage Industrial Bar.

Akua Naru je hip hop umjetnica, producentica, aktivistica i znanstvenica čiji je rad usmjeren na zagovaranje socijalne pravde i izgradnju zajednice. Njena glazba, duboko nijansirana, poetična i mudra, teoretizira iskustva crnkinja kroz melodije i rime glazbenog spektra od jazza do soula.
Ovom prigodom Akua Naru se udružila s duom The Ruff Pack iz Brooklyna (Matthias Loescher, Stephan Kondert) u projektu “The Black Magnificent”, s kojima piše političku i poetsku liriku od hip hopa preko soula do trapa i jazza.
Suosnivačica je produkcijske/menadžerske tvrtke The Urban Era i do danas je izdala četiri albuma: “…the journey aflame (2011.)”, “Live & Aflame Sessions (2012.)”, “The Miner’s Canary (2015.)” i “The Blackest Joy (2018.)”.
Surađivala je s Tonyjem Allenom, Ericom Benétom, Angelique Kidjo, Tuneyards, Questloveom, Georgiom Anne Muldrow, Christianom Scottom, Rahom Diggom, Mulatuom Astatkeom, Bernardom Purdiejem, Codyjem ChesnuTTom
Akua je sa svojim šesteročlanim bendom održala stotine koncerata u više od pedeset zemalja na pet kontinenata. Bila je pozvana predavačica na Harvardu, Oxfordu, Cornellu, Princetonu, Brownu, Fordhamu, Sveučilištu u Kölnu, Ahfad Sveučilištu za žene (Sudan) i Pivot Point Collegeu (Kina), među bezbrojnim drugima.
U svom radu na socijalnoj pravdi, Akua je surađivala s nizom pojedinaca i organizacija širom svijeta kako bi potaknula promjene. Osnivačica je theKEEPERS kolektiva i izumiteljica theKEEPERS revolucionarnog arhiva za žene hip hopa.
Više informacija o ulaznicama uskoro. Za sve ostale informacije, pratite službeni event.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE