Grupa Manntra kalendarsku 2023. završit će dugačkom zimskom festivalskom turnejom.

Od 14. do 30. prosinca umaška metal skupina Manntra odsvirat će 10 koncerata po Njemačkoj i Švicarskoj te time idealno završiti jako uspješnu godinu. Domaća koncertna promocija njihovog aktualnog albuma „War Of The Heathens“ dogodit će se 13. travnja 2024. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Metal/goth turneja Eisheilige Nacht kreće 14. prosinca u Prattelnu, te se nastavlja u Stuttgartu, Giessenu, Dortmundu, Dresdenu, Braunschweigu, Würzburgu, Bielefeldu I završiti svirkama u Bremenu i Potsdamu. U Manntru na line upu se nalaze Svbway Tosally, Fiddler’s Green i Letzte Instanz.

Album “War Of The Heathens” četvrti je studijski album grupe koja je krenula iz Umaga i već godinama neumorno gradi internacionalnu karijeru. Osim što je sam izlazak albuma proslavila na rasprodanom koncertu u Leipzigu grupa Manntra je krajem rujna postala prvi izvođač iz Hrvatske koji je, nakon više od 30 godina, ostvario plasman na Službenu top-listu albuma u Njemačkoj. Prema izvještaju od 29. Rujna umaški bend nadmašio je tjedne rezultate od niza svjetski poznatih izvođača kao što su Rammstein, Harry Styles, Thirty Seconds to Mars, Linkin Park ili Miley Cyrus.

“War Of The Heathens” je album kojeg karakterizira moćna, energična, melodična i atmosferična zvučna slika u kojoj se žestoki metal sudara s folk motivima i temama s ovih prostora. Ne samo da označava završetak jednog poglavlja, već  tjera Manntru u neistražena područja, prepuna novih bitki i pobjeda. Album su najavila četiri simbolična poglavlja. „Morana“, božica smrti i podzemlja, ali i proljeća i novog početka.  Za idući singl, bend se odlučio za sporiju pjesmu „The Hunter“  koja imala jači odjek u tematici lovca i lovine. Uslijedio je “Et In Peccatum” dijabolične glazbene izvedbe i tekstualne dubine koja je karakteristična za Manntrino stvaralaštvo. Osviješteni „Starkind“ ukazuje na klimatske promjene i globalne događaje, te činjenicu da se krećemo prema novom, neistraženom putu koji može donijeti nove izazove, ali i prilike za rast i razvoj.Posljednu notu s ovog neumoljivog albuma bend je donio u pjesmi „Domain“. Priča je to što potiče  zavirivanje u bunar nutrine i promišljanju o putovanju između grandioznih ambicija i surovih istina.

U Zagreb Manntra stiže u sklopu proljetne turneje koja će zahvatiti Njemačku, Švicarsku i Poljsku. Bit će to njihov prvi zagrebački nastup od 2019. kad su promovirali album „Kreatura“. Ulaznice po cijeni od 13 eura mogu se pronaći na svim prodajnim mjestima Entria ili online na Entrio.hr. 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE