U ovaj petak, 6.10., u Attacku miriše prvi ovosezonski electro-heavy party. Heiße Scheiße DJ kolektiv, Terranigma, dvidevat i filozof. pripremaju presjek brojnih žanrova uz jake beatove.

Heiße Scheiße je DJ kolektiv iz Zagreba kojeg čine 3 prijatelja koje je povezala zajednička ljubav prema glazbi općenito, bez obzira na žanr ili stil. Ipak najviše zajedničkih točaka nalaze u uvjetno rečeno bržim stilovima od kojih možemo izdvojiti, electro, ghetto electro, ghetto tech, footwork/juke, breakcore, jungle. 

Heiße Scheiße u prirodnom okruženju

Trenutno su u sastavu MKB, Meka Drina i Babiç. Sva trojica su na radio studentu (100.5), a možete ih čuti na emisijama kao što su “Slušaj drugačije“, “Zvučni zid” te u jutarnjem programu, a zajedno su pokrenuli i emisiju “212 °F“. Kroz 212 °F ugostili su mnoga etablirana i nadolazeća imena lokalne scene, ali i kultnog Detroitskog kontroverznog DJ Assaulta. 

Do sad su odradili mnogobrojna gostovanja po zagrebačkim klubovima, ali kažu kako im je ipak najdraže kad mogu sami napravit party i pozvati goste koji komplementiraju njihove stilove za “ultra Heiß experience”. Osim klupskih nastupa broje i nekoliko festivalskih kao što su dvostruki Pandemonium, Velvet i Terra kontra nastupi. Svakako bacite uho na njihov SoundCloud da vidite o čemu se tu (sve) radi. Na pitanje što očekivati, dečki za Mixetu odgovaraju s “hladni terminatorski electro“.

Ovaj petak partijamo s dečkima u Attacku, a kao goste dovode dva DJ-a/producenta iz bogate slovenske scene – Dvidevat i Terranigma, a pomoći će im i prijatelj koji živi i radi na relaciji Amsterdam-Zagreb – filozof.

Gosti partija

Terranigma je posljednji alias Črta Trkmana, Slovenske legende s 10+ godina staža na slovenskoj elektroničkoj sceni. Počeo je kao promotor u K4, no brzo je počeo raditi vlastitu glazbu. Črt je veliki zaljubljenik u ritam mašine te ga se nerijetko može vidjeti da izvodi live setove. Surađivao je i izdavao na mnogim labelima te nastupao po mnogim festivalima. Osim live i DJ setova može se pohvaliti da je radio i sound design za različite video i art instalacije od kojih ne smijemo zaboraviti spomenuti Festival Svetlobna gverila 2021. i 2023. godine. Poznavajući njegov rad, u petak možemo očekivati techno, electro, acid,jungle i breaks. Baciti uho možete na njegovom Soundcloudu, kao i pratiti ga na Bandcampu, Instagramu ili Youtubeu.

Dvidevat uništava plesne podije od 2019., a njeni setovi su puni brze heiße mjuze. Pojavljuje se kao gost na izdanjima mnogih labela (Emotional Voyage, Kamizdat, Honest Work Recordings, Grounded). Osim impresivnih izdanja, zabilježila je i nastupe uz mnoga poznata imena kao što su Jensen Interceptor, DJ Mell G, Salome, Cyan85, Sedef Adasi. TIjekom njenog nastupa možemo očekivati Detroit electro, groovie breaks i nasty ghetto tech. Ako vas zanima što sve pod time mislimo, bacite oko na njen SoundCloud, Bandcamp i Instagram.

dvidevat u prirodnom okruženju

filozof. nam je frend koji puno priča, ali to je i super karakteristika za čovjeka koji je 2020. pokrenuo blog Electronic Tesseract, na kojem objavljuje recenzije, intervjue i chartove. Ogroman entuzijast za elektroničku glazbu, čak do mjere da se neironično pohvalio što je admin u jednom takvom discordu. On voli agresivne mračne riffove, breakove, trake s naglaskom na brži plesni tempo i perkusije. filozof. vas čeka s prizvukom bassa, breaksa, electra i drum’n’bassa. Na pitanje što očekivati, za Mixetu odgovara s “wild mixture of high-pressure electro bangers and some fire starter ghetto relishes“. A za mali preview preporučamo njegov Soundcloud

filozof. u prirodnom okruženju

Ulaznice:možete nabaviti u pretprodaji po cijeni od 9,00 € u sustavu Core Event, dok će na ulazu za ulaznice biti potrebno izdvojiti 11,00 €. Više informacija i novosti pratite na Facebook događaju. Vidimo se!

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE