Klinika Denisa Kataneca zakazala je veliku promociju svog drugog studijskog albuma ”Kao Zao Kor” za četvrtak, 5. listopada 2023. godine u Tvornici kulture.  Bend će se napokon popeti na pozornicu Velikog pogona Tvornice i premijerno izvesti svoj drugi album, kao i album prvijenac ”Jada Jada” te EP ”Rode”.

Trenutnu postavu Klinike Denisa Kataneca čine Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara, vokal), Vinko Vujec (bubnjevi) i Denis Katanec (akustična gitara, vokal). Ova je četvorka od samih početaka, nakon objave EP-ja ”Rode”, vrijedno radila i svirala po svim zagrebačkim klubovima te svojom energijom i stihovima osvajala srca publike. Klinika je u više navrata punila neke od najpoznatijih zagrebačkih klubova poput KSET-a i Medike, a bujica je njezinih obožavatelja sve više i više rasla – od muka s početka glazbene karijere Denisa Kataneca do zbornog pjevanja u prepunim klubovima ispunjenim prijateljstvom, povezanošću i ljubavlju benda i publike. Klinika Denisa Kataneca zajedno je sa svojim ljudima stvorila posebno mjesto na kojemu svi slušaju i čuju jedni druge, mjesto na kojemu se i bend i publika mogu potpuno ogoliti i biti ono što jesu, toplina nadvladava kaos koji vreba iza svakog ugla, a njihova je glazba poput velikog zagrljaja. Svi će ti osjećaji kulminirati u listopadu na omiljenoj zagrebačkoj pozornici.

Klinika se žanrovski opisuje kao mješavina avant-folka, shoegazea, psihodelije i eksperimentalne glazbe, a ističe se svojim jedinstvenim zvukom i dirljivim stihovima. Album ”Jada Jada”, objavljen u jeku pandemije, nagnao je brojne glazbene kritičare na posvećeno preslušavanje te zaslužio brojne hvalospjeve. Otvorivši si tako put prema brojnijoj publici, novim je albumom ”Kao Zao Kor” bend samo zakucao svoj status jedne od najsjajnijih zvijezda na alternativnom nebu, a album je sada spreman za svjetla najveće pozornice u Zagrebu. Klinika Denisa Kataneca u cjelovečernjem će spektaklu uz promociju posljednjeg albuma svirati i kompletan album ”Jada Jada” te čitav EP ”Rode” i svojim će magičnim stihovima i melodijama ujediniti srca i grla Tvornice kulture te publici pružiti glazbeni zagrljaj.

Ulaznice potražite u pretprodaji po cijeni od 10 eura na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 12 eura.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE