Beogradski KOIKOI vraćaju se u Močvaru u petak, 17. studenog!

Upravo klub na savskom nasipu bio je mjesto njihovog prvog koncerta u Zagrebu, koji je otvorio put i albumu „Pozivi u stranu“ i samom bendu u čijoj se biografiji nakon toga našlo više od 80 nastupa u preko 15 zemalja. Dvije sezone kasnije Močvara će biti mjesto na kojem će KOIKOI simbolično zatvoriti turneju koja je pratila uspješan debi i okrenuti se novim pjesmama. Za razliku od prvog koncerta na kojem se zbog tadašnjih uvjeta moralo sjediti ovaj nadolazeći bit će u potpunosti drugačiji susret sa zagrebačkom publikom.
KOIKOI je najlakše nazvati indie-rock bendom, ali u njihovoj glazbi krije se puno više toga. Iz njihove izdavačke kuće Moonlee Records reći će kako bend slušatelje začara „trans-žanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova“, a ako se onoj sintagmi indie-rock trebaju dodati još neki „opipljivi“ žanrovi, to se može napraviti s pojmovima post-punk, dream-pop ili disco-punk.
Kako god ih nazvali, jedno je jasno – KOIKOI su trenutno jedno od najzanimljivijih regionalnih imena. Prvi put su se predstavili na „Hali Gali kompilaciji“ iz 2019. godine zajedno s ostalim bendovima s takozvane nove beogradske glazbene scene. Ubrzo su postali artist kultne izdavačke kuće Moonlee Records za koju su 2021. godine objavili svoj prvi album “Pozivi u stranu”.
Taj album je najavila pjesma “Misisipi” koja ubrzo postaje pravi mali hit u nezavisnim krugovima, a njen fantastičan prijem donio je i velika očekivanja od albuma. KOIKOI ih je i opravdao pa je “Pozivi u stranu” bio među najboljim regionalnim albumima na svim važnijim godišnjim muzičkim listama. Nakon tog albuma uslijedili su brojni koncerti diljem regije, a osim po klubovima nastupali su i na mnogim važnim festivalima, između ostalih na Exitu, OK Festu, Belgrade Beer Festu, InMusicu, Arsenalu, MENT-u u Ljubljani i drugima.
Nakon što ih je IMPALA uvrstila na popis “100 Artists To Watch” u 2022. godini i finala HEMI glazbene nagrade, krajem prošle godine KOIKOI su bili nominirani i za Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Europi. Istovremeno svojom live energijom lome jezične barijere i osvajaju fanove na brojnim uvropskim festivalima – od Groningena, gdje su nastupili na Eurosonicu, najvećem europskom showcase festivalu, i Hamburga, gdje su prošli tjedan oduševili na Reeperbahnu, pa sve do amsterdamskog Paradisea, zatim Bruxellesa, Eindhovena, Praga, Brna, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta i Tallina.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE