Dub FX održao je uzavreli koncert u Močvari koji je obuhvatio širok spektar emocija i glazbenih žanrova.

U petak, 22. rujna, zagrebačka Močvara bila je domaćin jedinstvenog izvođača Dub FX-a koji je tom prilikom promovirao svoj najnoviji album “Infinite Reflections”. Publika je srdačno dočekala izvođača te se s oduševljenjem dala novim pjesmama, ali isto tako uživala u prepoznatljivim starijim hitovima.

Moglo bi se reći da je koncert donekle bio podijeljen u dva dijela, prvi je bio obilježen opuštenijim reggae i hip-hop ritmovima, dok je drugi dio koncerta bio rezerviran za dinamične jungle i drum’n’bass beatove koji su potaknuli publiku na ples i (kontrolirano) divljanje. Kroz ove žanrove jedna značajna nota psihodelije je ostala konstantna. Bilo da pričamo o glazbenom ili vizualnom dijelu koncerta. Ovo mi se dakako, posebno svidjelo.

Ljubav i aktivizam

Na pozornici su se osim Dub FX-a istaknuli i reper Cade te dugogodišnji suradnik Dub FX-a, Mr. Woodnote, koji je svojim sviranjem saksofona dodao posebnu specifičnost koncertu. Saksofon je doprinio jedinstvenom zvuku i doživljaju glazbe, oduševivši prisutne. S druge strane Cade je svoj posao odradio odlično. U freestyle sesijama se posebno istaknuo, a na momente mi se činilo kao da slušam neki “old school hip hop”.

Izvor: Borna Furlan

Čini se kako su širenje ljubavi, kolektivno buđenje i aktivizam ponavljajuće teme u pjesmama ali i nastupu Dub FX-a. Ova energija se jako lako proširila Močvarom koja je bila u odličnom raspoloženju čitav koncert. Atmosfera tijekom koncerta bila je uzavrela doslovno i figurativno. Činjenica da je Močvara bila rasprodana samo je pridonijela kolektivnom znojenju kroz ples i skakanje. Temperatura je dosegnula razine koje su prisilile dio publike da se premjesti na terasu kako bi nastavili uživati u glazbi. Tako se i moja ekipa raspala na one željne zraka i na hrabre. Mi hrabri smo ostali sva dva i pol sata izvijajući se na beatove, free stlyling i live-mixing i uživali u koncertu kojeg ćemo nedvojbeno pamtiti.

Nakon koncerta Dub FX je izašao van među fanove te smo ga uspjeli uhvatiti za kratku izjavu. Osim što je jako pohvalio našu publiku i atmosferu priznao je kako gaji veliku ljubav prema Hrvatskoj kao zemlji. Izjava večeri je definitivno kako sve više razmišlja o preseljenju u naše krajeve jer ga Hrvatska kao zemlja očara svaki put kada je tu. Ne znamo koliko je ozbiljan u svojoj namjeri ali bio bi jako dobar dodatak domaćoj glazbenoj sceni.

Hvala Pozitivnom ritmu na organizaciji koncerta. Do sljedećeg (nekog manje znojnog) susreta.

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE