Britanska atrakcija Morcheeba, vraća se, u subotu 4. studenog, u Zagreb. Točnije, u Boćarski dom gdje će održati ekskluzivni koncert zbog kojeg posebno dolazi u Zagreb.

U subotu 04.11. 2023. će u zagrebačkom Boćarskom domu britanska elektronska atrakcija Morcheeba održati ekskluzivni koncert, zbog kojega specijalno dolazi u Zagreb.

Morcheeba je svojim čestim dolascima očarala zagrebačku tj. hrvatsku publiku pa slobodno možemo reći da Morcheeba spadaju u posebnu kategoriju miljenika kod domaće publike! Spajajući elemente trip-hopa, alternativnog rocka, R&B-a, folka i downtempa, Morcheeba su svojom glazbenom pričom postali svjetsko poznato ime. Kroz impresivnu karijeru zavrijedili su velik broj fanova po cijelom svijetu, ali su i jedan od izvođača koji uredno posjećuje naše krajeve.

Morcheebu su osnovali sredinom 1990-ih pjevačica Skye Edwards i braća Paul i Ross Godfrey. Njihov glazbeni stil mogao bi se opisati kao spoj trip hopa, rocka, folk rocka i downtempa. Objavili su deset studijskih albuma od kojih su dva dosegla u top deset u Velikoj Britaniji.

Morcheeba je objavila svoj prvi EP “Trigger Hippie” 1995. godine u Londonu u vrijeme proboja trip-hopa što im je označilo put prema međunarodnom uspjehu. Slijedi prvi album “Who Can You Trust?”, koji je jedan od njihovih najcjenjenijih albuma, a naredni “Big Calm”, “Fragments of Freedom” i “Charango” izrodili su brojne hitove poput “Rome Wasn’t Built in a Day”, “The Sea”, “Undress Me Now” ili “Part Of The Process”.

Posljednji studijski album Morcheebe, “Blackest Blue”, objavljen je u svibnju 2021., a prethodili su mu singlovi “Sounds of Blue”, “Oh Oh Yeah” i “The Moon”. Naslov albuma “Blackest Blue” dolazi od stiha iz pjesme “The Moon”, hrvatske kantautorice Irene Žilić. Naime, Ross se zaljubio u pjesmu i zatražio Irenino dopuštenje da je obradi, a uključila se i Skye koje je pjesmi dodala svoj stih.

Na zagrebačkom koncertu, osim promocije novog albuma, možemo očekivati i presjek rada grupe od samog početka do danas.

UIaznice

Dvorana Boćarski dom se nalazi u ulici Prisavlje 2 u Zagrebu. Vrata dvorane će se otvoriti u 19:00, a početak koncerta je najavljen za 21:00.

Dvorana Boćarski dom se nalazi u ulici Prisavlje 2 u Zagrebu. Vrata dvorane će se otvoriti u 19:00 sati, a početak koncerta je najvljen za 21:00 sat. Ulaznice su u prodaji prekom Entrio.hr sustava, online i na Entrio prodajnim mjestima kao i u Dirty Old Shopu koji se nalazi u Trantinskoj ulici br. 34 u Zagrebu (ulaznice se mogu kupiti i preko njihovog web shopa). Cijena ulaznice iznosi 30 € early bird ulaznice prvih 200 komada, zatim će „1st release“ ulaznica koštati 35 € do 15.10.2023., pa „2nd release“ 40 € od 16.10.2023. i na nad koncerta 45 €.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE