Prvo Slamanje nove, jesensko / zimske, sezone na rasporedu je ove subote, 26. kolovoza.

Za one koji nisu upoznati, Slamanje je osječka umjetnička platforma koja promiče nezavisnu glazbenu i vizualnu umjetnost, a svakoga puta ugoste glazbene izvođače te izložbu određenog umjetnika. Ovoga puta riječ je o osječkom sastavu Klaustrofonija, našičko-zagrebačkom Hatchbacku te nizozemskom fotografu i kustosu Jesseju Van Der Tuuku.

Klaustrofonija (Osijek)

Klaustrofonija je medij za frustraciju i pročišćenje, stoji u priopćenju organizatora. Zvukovi novog osječkog power tria smrde na noise rock, psihodeliju, Atomac, garage bedroom, primal falsetto, zalutale refrene, i post-svašta-nešto. Prvi album izlazi do kraja godine.
Hatchback (Našice/Zagreb)
Bend osnovan u Našicama 2019. u prostorijama Gradske Glazbe u velikom dvorcu, gdje se najlakše povezuju glazba i glazbenici. Bend trenutno čine 3 člana, a sviraju rock glazbu koja će slušatelja provesti kroz neistražene dijelove Pacifika te ga uoči izlaska Sunca provozati putevima Papuka uz zvukove prepoznatljivih izvođača poput: Black, MC Žmala, Saccharine Trust, Lepi, Sunshine, Cowboy Lely, Opeth, D.I.K. itd.
Jesse Van Der Tuuk
Jesse je nizozemski fotograf i kustos. Studirao je na Royal Academy of Fine Arts u Hagu prije nego što se prebacio na Kulturne Znanosti u Leidenu. U ovoj izložbi priredio je širu selekciju fotografskih radova od 2019. do 2023. u kojima želi na daljinu prenijeti nekoliko stvari iz njegovog svijeta. Prvo, kako se kultura formira, mijenja i što znači u životu mladih, i naš suptilni (dvosmjerni?) svakodnevni odnos sa prostorima u kojima se nalazimo, što uključuje arhitekturu i javne i unutarnje prostore.
Za afterparty zaduženi su ProblemTrilljugend, a očekuje se modernija klupska glazba i stvari iskopane iz najdubljih ponora Soundclouda i Bandcampa.
TIMETABLE:
Vrata: 20:30
Otvorenje izložbe: 21:00
Klaustrofonija: 22:00
Hatchback: 23:00
Problem x Trilljugend: 00:00
Lokacija: Prostor Slame
Mjesečna članarina: 5 eura
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE