Irska glazbena ikona, autorica i glazbenica – Sinéad O’Connor – preminula je danas u dobi od 56 godina, objavila je njezina obitelj.

Uzrok smrti za sad nije poznat, a obitelj izražava želju za privatnošću u ovim teškim trenucima, napisali su u svojoj izjavi.

Sinéad je iza sebe ostavila 10 studijskih albuma, od kojih broji velike glazbene uspješnice i višestruke nagrade, a 1991. proglašena je i izvođačicom godine od strane časopisa Rolling Stone.

Više puta je mijenjala ime; rođena kao Sinéad Marie Bernadette O’Connor, kasnije iz religijskih razloga mijenja u Magda Davitt te posljednje Shuhada’ Sadaqat.

Oduvijek je imala svoje Ja i zbog toga i česte probleme s glazbenom industrijom. Ipak, nikada nije odustala od govorenja istine, koliko god ju u svijetu svojevremeno proglašavali čudakinjom i luđakinjom. Sada će vjerojatno, kao što to obično biva, puno vremena provoditi u ustima onih koji su ju kroz godine pljuvali i blatili. Ona je zauvijek zadržala svoju autentičnost (pojam koji se danas tako olako razbacuje svuda, a rijetko kad se doista pronalazi), dok su albumi poput The Lion and the Cobra i I Do Not Want What I Haven’t Got odavno ušli u glazbenu antologiju.

Iza sebe je ostavila tri sina, a njezin sin Shane preminuo je prošle godine u dobi od 17 godina.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE