Ove subote klub Močvara sprema Punk feštolom uz južno američke hardcore punkere Primer Regimen iz Bogote, a bit će tu i regionalne snage Kpax!, Crna Žuč i Plastika.

Iz Močvare poručuju kako im je izuzetno drago ugostiti jedan od najagilnijih punk bendova iz Južne Amerike, točnije Kolumbije, zemlje koja je krajem prošlog desetljeća dostavila paletu moćnih bendova poput Muro, Uzi, Final i Dead Hero.

Primer Regimen iza sebe ima izbačena dva sjajna singla i jedan LP, respektabilan broj odrađenih turneja, svoju prvu europsku riješili su još prošle godine, no kako su ovog puta u mogućnosti se zadržati na europskome tlu nešto duže vrijeme, odlučili su prošarati i ovim krajevima i izbaciti nam svoju verziju ljute, nabrijane hardcore punkčine prožete socijalno-političkim tekstovima. Muzički najviše duguju drugom valu britanskih punk bendova poput Crux, G.B.H. i Dead Wretched, no nerijetko im se u pjesmama provuče i mračniji zakucavajući moment koji zaziva uratke ranog Killing Jokea. Svakako bend koji valja popratiti naživo!

Kpax! je bend koji je prošle godine dignuo popriličnu prašinu u DIY punk krugovima nakon izbacivanja albuma prvijenca. Vođeni time odmah u startu moramo istaknuti da je bend živi dokaz da je danas, u vrijeme dok je zadržavanje pažnje ljudi iznimno kratkog vijeka, moguće dostaviti remek-djelo od čak četrnaest pjesama gdje pritom malo koja prelazi minutažu ispod dvije i pol minute. Priznat ćete da malo kome to polazi za rukom, a zašto je tome baš tako, odgovor pronalazimo u širokom rasponu utjecaja s kojima bend uspješno šara po albumu, i naravno, u vrlo visokoj zaraznosti pojedinih pjesama koje su već sad dobile status ultimativnih hitova što će se urlati desetljećima nakon ovog koncerta. Kroz pjesme Kpax!-a prožima se birtkost i abrazivnost britanskog oi punka, hladno-vjetrovita post punkerska melankolija koja gađa u žicu uz neizbježan pečat ex-yu punk bendova koji su drmali kasnih osamdesetih i ranih devedesetih godina.

Crna Žuč nastala je kao solo projekt Dragane iz Apsurda koji se nakon prvog kazetnog izdanja izbačenog prošle godine malo po malo počeo transformirati u full time bend. Za razliku od Apsurda, zvuk Crne Žuči je smireniji i daleko više baziran na mrakači, melankoliji i atmosferičnosti koju možemo osjetiti u kultnim Tožibabama i Wipersima. Nekoliko dana prije ovog giga sviraju prvi gig na domaćem terenu što će reć da im je ovo prvo pojavljivanje izvan granica. Ne propustiti!

Plastika je lokalna ekipa koja će otvorit večer s nemilosrdnom hardcore punkčinom. Počeli su raditi na snimanju svog prvog materijala, a mi se nadamo izdanju čim prije!

Upad na feštolom je 8 EUR, a osobe mlađe od 18 godina imaju besplatan upad.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE