Dan prvi: EXIT festival spektakularno otvoren

Na prvom danu ovogodišnjeg Exit festivala, poznatog po nevjerojatnom glazbenom doživljaju, dogodio se početak koji je očarao publiku od prvog trenutka. Tijekom prvog dana, posjetitelji su uživali u širokom spektru glazbenih žanrova, od dinamične EDM i DNB glazbe sve do rocka i metala. Gorki List – Main Stage je „izgorio“ u plamenu s eksplozivnim Prodigyjem i nastavio sa DnB dvojcem Chase & Status. The Prodigy su kao glavni izvođači ostavili publiku u čudu svojim spektakularnim vatrenim nastupom. Njihovi hitovi poput “Firestarter” i “Breathe” doslovno su zapalili atmosferu, izazivajući uzbuđenje među mnoštvom. Svakako je ovaj povratak Prodigyja na EXIT bio emotivan, uzme li se u obzir koliko je kolektiv s preminulim Keithom Flintom bio rado viđen gost festivala. Nakon The Prodigyjja, Chase & Status su uveli publiku u ovu ekstazu svojim energičnim izvedbama. Njihov uragan DnB ritmova i elektrizirajuće harmonije pridonijeli su nezaboravnom doživljaju prvog dana Exit festivala.

FOTO: EXIT festival official photo

S druge strane tvrđave, mts Dance Arena slavila je snagu žena s Amelie Lens, Ninom Kraviz te Indirom Paganotto kao glavnim izvođačicama. Tijekom cijele noći, pozornica je bila rezervirana samo za talentirane žene koje su vladale elektroničkim ritmovima. Spektakularna Amelie Lens preuzela je pozornicu i odvela publiku na nevjerojatno putovanje svojim moćnim tehno setom. Njezini hipnotizirajući zvukovi preplavili su Dance Arenu, dok je masa plesala u euforiji.

Nakon Amelie Lens, Nina Kraviz je donijela još jedno nevjerojatno iskustvo. Ruska kraljica techno glazbe oduševila je prisutne svojim jedinstvenim stilom i energijom, ostavljajući dubok dojam na cijelu publiku. Za kraj, Indira Paganotto, koja je dominirala stageom svojim psy-trance melodijama koje su uz izlazak sunca pokazale zašto je baš ona zaslužila to posebno mjesto u timelineu na predivnoj Dance Areni. Ovaj jedinstveni prvi dan najavio je spektakl koji će trajati još tri dana.

Euforija i uzbuđenje: Drugi dan Exit festivala s nastupima Skrillexa, Epice, Erica Prydza i Camelpata

Drugi dan Exita obilovao je glazbenim čarolijama, koje su kreirali neki od najpoznatijih izvođača u glazbenom svijetu. Main Stage i Dance Arena postali su epicentri spektakularnih nastupa, koji su ostavljali publiku bez daha i željnu još glazbenih doživljaja. Nizozemska simfonijska metalna senzacija Epica osvojila je Main Floor svojim metal melodijama. Snaga glasa Simone Simons bila je poput vjetra koji je uzburkavao duše, dok su gitarski rifovi i virtuoznost Marka Jansena i ostalih članova bili magnetski privlačni za oduševljene obožavatelje.

Dok je sunce zašlo, atmosfera na Main Flooru dostigla je vrhunac, a publika je nestrpljivo očekivala glavni događaj večeri. Kada je Skrillex stupio na Main Stage, atmosfera je dosegla svoj vrhunac. Američki DJ i producent donio je energičan i eksplozivan nastup koji je potpuno očarao masu. Njegova inovativna i raznovrsna elektronička glazba izazvala je euforiju među publikom. Skrillex je bez sumnje opravdao status headlinera i ispunio očekivanja svih prisutnih. Njegov all-time hit “Bangarang” digao je publiku u zrak, dok su svjetlosni i vizualni efekti upotpunili već nevjerojatan doživljaj. Također, Skrillex je uz trap i hip-hop ritmove pokazao kako je talentiran i na području drugih žanrova od njegovog početnog dubstepa.

U međuvremenu, na Dance Areni, Eric Prydz je oduševio publiku svojim nevjerojatnim setom. Švedski DJ i producent poznat je po jedinstvenim vizualima koji su stvarali magičnu atmosferu. U kombinaciji sa zaraznim elektroničkim ritmovima, Dance Arena postala je pravo zadovoljstvo za ljubitelje techno glazbe. Kada je Eric Prydz završio svoj nevjerojatan set, atmosfera nije jenjavala na Dance Areni.

FOTO: EXIT festival official photo

Dvojac Camelphat preuzeo je kontrolu i izveo set koji je publiku proveo kroz samu završnicu večeri, tik do izlaska sunca. Njihova zarazna house glazba osvajala je srca, a publika je plesala do ranih jutarnjih sati. Drugi dan Exit festivala donio je nevjerojatne glazbene trenutke na Main Stageu i Dance Areni. Skrillex je nedvojbeno bio vrhunac večeri, dok je Epica osvajala srca obožavatelja metal glazbe. Eric Prydz je očarao svojim vizualnim spektaklom, a Camelphat je ostavio snažan dojam svirajući sve do izlaska sunca. Sveukupno, ovaj drugi dan festivala pružio je jedinstveno iskustvo koje će publika pamtiti.

Vrhunac uzbuđenja: Treći dan Exit festivala s Alessom, Claptoneom, Senidah, Vintage Culture i Hot Since 82

Treći dan Exita bio je ispunjen nevjerojatnim trenucima i glazbenim uzdasima koji su oduševili publiku. Senidah je započela spektakl na Main Flooru s nevjerojatnom energijom. Njezine akapela izvedbe prije završnih pjesama odjekivale su tvrđavom. Ova talentirana izvođačica svojim je snažnim vokalom i karizmom osvojila srca publike, dok su se njezini tonovi proširili po cijelom Main Flooru. Nakon što je Senidah raspjevala masu, na Main Stageu je zasjao Claptone, čiji je set house melodija probudio plesnu energiju prisutnih. Atmosfera je postajala sve euforičnija kako su se ritmovi širili kroz Main Floor. Claptone je još jednom pokazao zašto je jedan od najtraženijih house DJ-eva u glazbenom svijetu.

FOTO: EXIT festival official photo

Vrhunac večeri bio je nastup Alessoa, koji je zabljesnuo na Main Stageu. Kao zvijezda večeri, Alesso je isporučio spektakularan nastup koji je publiku odveo na nezaboravno putovanje. Njegov set bio je ispunjen pirotehnikom, svjetlosnim efektima i konfetama koje su osvijetlile noćno nebo. Njegova glazba izazvala je vidno zadovoljstvo prisutnih, a masa je plesala u ritmu njegovih hitova. Dok je Main Stage zasjao sjajnim Alessom, ništa manje uzbudljivo nije bilo na Dance Areni. Brazilac Vintage Culture isporučio je nevjerojatnu energiju, a njegov spoj elektronike i brazilske glazbe osvojio je srca prisutnih. Nakon njega, britanski DJ Hot Since 82 preuzeo je pozornicu i nastavio voditi publiku kroz noć s hipnotizirajućim deep house ritmovima. Treći dan Exit festivala pružio je nezaboravno iskustvo ispunjeno uzbuđenjem i strastvenom glazbom. Alesso je blistao na Main Stageu s nevjerojatnim setom, dok su na Dance Areni Vintage Culture i Hot Since 82 pružili nezaboravne trenutke zaključujući treći dan festivala.

Ekstaza posljednjeg dana: Wu-Tang Clan i Dimitri Vegas & Like Mike dominirali Exit festivalom

Četvrti dan čarobnog Exit festivala ostavio je publiku bez daha, a Main Floor je bio pozornica za dva nevjerojatna nastupa. Legendarni Wu-Tang Clan i popularni duo Dimitri Vegas & Like Mike ostvarili su spektakularan crowd control, dok su na Dance Areni emocije vladale uz nastup Bena Bohmera.

Main Floor bio je osvojen već na samom početku kada je na scenu stupio Wu-Tang Clan. Legendarna hip-hop grupa zavladala je publikom svojim energičnim nastupom i bezvremenskim hitovima. Snažne stihove i karizmatične izvedbe članova benda držale su masu u potpunom oduševljenju. Wu-Tang Clan je dokazao zašto su ikone hip-hop glazbe i zašto imaju toliko vjernih obožavatelja diljem svijeta. Nakon što je Main Floor bio osvojen hip-hop zvukovima, došlo je do promjene žanra, a Dimitri Vegas & Like Mike preuzeli su pozornicu. Ovaj duo donio je eksplozivni EDM set koji je oduševio prisutne. Publika je reagirala s nevjerojatnom energijom, a atmosferu su dodatno podigle CO2 puške koje su osvježavale masu tijekom nastupa. Dimitri Vegas & Like Mike dokazali su da su svjetski poznati izvođači s pravom.

FOTO: EXIT festival official photo

Na Dance Areni, Ben Bohmer donio je magičan nastup svojim emotivnim i melodioznim zvukovima. Njegove lagane i duboke melodije preplavile su prostor, a prisutni su se prepustili uživanju u glazbenom putovanju. Dance Arena je bila uronjena u posebnu atmosferu, a emocije su se miješale s plesom i ritmom. Nakon što je emocijama vladala Dance Arena, na Main Floor je ponovno zavladala energija uz nastup Mahmuta Orhana. Ovaj talentirani DJ i producent oduševio je publiku svojim zaraznim beatovima i mješavinom različitih žanrova elektroničke glazbe. Njegova glazba bila je magnet za plesanje i osigurala je da Main Floor ostane užaren do samog kraja festivala. Kao šećer na kraju, legendarni Keinemusik zatvorili su Exit festival na Dance Areni. Njihov set donio je posebno iskustvo uz kombinaciju house i techno glazbe. Prisutni su se prepustili uživanju u zvukovima i pozitivnoj energiji. Zadnji dan Exit festivala ostavio je neizbrisiv dojam na sve prisutne. Wu-Tang Clan i Dimitri Vegas & Like Mike dominirali su Main Floorom, dok je Ben Bohmer emotivno poljuljao Dance Arenu. Mahmut Orhan svojim glazbenim izričajem osvojio je srca publike na Main Flooru, dok su legendarni Keinemusik zatvorili festival na Dance Areni s nevjerojatnim nastupom. Svi prisutni su ostali željni još, s nestrpljenjem iščekujući sljedeću godinu Exit festivala.

Raznolikost i Čarolija: Drugi Stage-ovi na Exit Festivalu

Dok su glavni izvođači dominirali Main Floorom i Dance Arenom, drugi stageovi nisu ništa manje zadivili publiku tijekom četverodnevnog Exit festivala. Exit je već odavno poznat po raznovrsnom glazbenom programu i ove godine to nije bilo drugačije. Uzbuđenje i dobar dojam proširili su se i na brojne manje stage-ove koji su imali vlastite jedinstvene atmosfere i žanrove. Jedan od omiljenih stage-ova bio je Visa Fusion stage, gdje su izvođači miješali različite glazbene stilove, stvarajući nevjerojatne spojeve i eklektične nastupe.

Explosive stage bio je raj za ljubitelje punk, rock i metal glazbe, dok su na Gang Beats stageu hip-hop i rap dominirali. X-Bass Pit stage bio je epicentar bass glazbe, privlačeći sve zaljubljenike u dubstep, drum and bass i slične žanrove. Ljubitelji reggae glazbe uživali su na Wenti Wadada Positive Vibrations Reggae stageu, gdje su izvođači donosili pozitivnu vibru i opuštajući zvuk reggaea. Za ljubitelje trance glazbe, Gaia Trance stage je bio pravo mjesto za uživanje u emotivnim i hipnotizirajućim melodijama. Na Latino by IDEA stageu publika se prepustila ritmovima latino glazbe i zavrtjela se u plesu, dok su na Urban Bug stageu nastupali talentirani izvođači raznih urbanih žanrova, od r’n’b-a do hip-hopa. Radio AS FM stage bio je omiljeno mjesto za ljubitelje elektronske glazbe, a Silent Disco stage pružao je jedinstveno iskustvo slušanja glazbe na festivalu preko slušalica. Pachamama stage je bio mjesto gdje su se sjedinili prirodni zvukovi i elektronička glazba, stvarajući posebno magičnu atmosferu. Posebno iznenađenje bilo je Together. X House by IQOS stage, koji je ugostio različite glazbene stilove i izvođače svih žanrova. Svi ovi stageovi dodali su svoj poseban šarm festivalu i stvorili nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

Exit je još jednom potvrdio svoj status jednog od najraznolikijih i najuzbudljivijih glazbenih festivala u regiji, te pružio nezaboravan doživljaj za ljubitelje glazbe iz cijelog svijeta. Sljedeće godine s nestrpljenjem očekujemo novu avanturu na Exitu!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE