Nakon sedam godina, u Zagreb stižu Swansi. Mjesto ove svečanosti je KINO SC, a datum je srijeda, 8. studenog. Prije Swansa nastupit će Norman Westberg.

Swans je avangardni no wave bend nastao 1982. u New Yorku, a osnivač mu je multiinstrumentalist i kantautor Michael Gira. Kad su ga pitali zašto baš ime Swans (labud), rekao je da se radi o veličanstvenima i predivnim bićima, ali s vrlo nezgodnim temperamentom.

U više od četiri dekade postojanja eksperimentirali su s raznim žanrovima: noisea preko post punka i industrial do post rocka. Teme kojima su najčešće bavili su religija, moć, seks i smrt u svom prepoznatljivom mračnom i apokaliptičnom stilu. Bend je dosad izdao 15 albuma, dok bi prema najavama njihov najnoviji album “The Beggar” svjetlo dana trebao ugledati 23. lipnja u izdanju Young God Recordsa čiji je vlasnik inače Michael Gira. Na njemu bi se trebala naći i najdulja pjesma koju su Swansi ikad snimili, The Beggar Lover (Three) od solidnih gotovo 44 (!) minute.

Bend je inače poznat po brojnim izmjenama svirajućeg osoblja, a aktualni članovi su Michael Gira, Kristof Hahn, Christopher Pravdica, Phil Puleo, Larry Mullins i Dana Schechter.

Ulaznice je moguće kupiti u sustavu Core Event po cijeni od 29 eura.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE