Zbog loše vremenske prognoze i najavljenih nižih temperatura, koncert Bajaga i Instruktori, koji se trebao održati na Jarunu, održat će se na Velesajmu u Paviljonu 7.

Satnica ostaje ista: ulaz za publiku otvara su 17h, nastup Sachera, koji su pregrupa Bajagi započinje u 19h, a u 20h na veliku pozornicu dolaze Bajaga i Instruktori.

Momčilo Bajagić Bajaga glazbenu karijeru započinje već kao tinejdžer u grupi TNT, 1974.g. Samo četiri godine kasnije postaje članom Riblje Čorbe s kojima provodi šest godina, unutar kojih su objavili pet albuma. 1984.g. objavljuje “Pozitivnu geografiju”, debitantski (solo) album, na čijoj promociji spletom okolnosti nastaju i Instruktori. Album je iste godine proglašen albumom godine, a Bajaga osvaja titulu rokera godine.

Trideset i devet godina kasnije, Bajaga iza sebe ima bogatu kantautorsku i diskografsku ostavštinu. Pjesme „Zažmuri“, „Kad hodaš“, „Tišina“, „Tamara“, „Sa druge strane jastuka“, „Život je nekad siv, nekad žut“ ili „Od kad tebe volim“ samo su dijelić glazbene liste koja je obilježila mnoge generacije, a zasigurno će obilježiti još mnoge nakon nas.

Veza između Bajage i Zagreba čvrsta je i postojana kao i prvog dana, kada je upravo tu, 1984. godine u Kulušiću, održao prvi koncert kao Bajaga i Instruktori. 14.5. na Velesajmu, imamo priliku iznova proživjeti tu glazbenu listu uživo, stoga obucite cipele za šetanje kroz snove i svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme.

Ulaznice u prodaji putem Entrio sustava po cijeni:
– regular po cijeni od 25 €
– VIP po cijeni od 35 €.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE