nemanja, pulsko-zagrebački psych funk bend, vraća se s novim singlom kojim najavljuju i predstojeći izlazak novog albuma Voodoo Beat. Riječ je o pjesmi Korzika koja donosi pomak u zvuku, sukladno završetku trilogije kojom su obuhvaćeni ezoterični, ali i glazbeni momenti diljem svijeta.

Album Tarot Funk imao je koncept prikaza nemanjine ego smrti kroz značenje tarot karti, Cosmic Disco je kroz Tibetansku knjigu mrtvih prikazao njegov zagrobni život, a koncept iza Voodoo Beata je ritual obuzimanja duhom. Cijeli album je ritual putem kojeg svaka osoba može prizvati i dozvoliti da je obuzme duh nemanje – i tako sama postati “nemanja”.

„Kako na novom albumu dominira borba između mojih persona, Korzika se nametnula kao savršen uvod u nadolazeći kaos budući da pjesma sama po sebi pokušava pomiriti dvije različite obale – mediteransku i karipsku. I dok je sljedeći album utopljen u Afro-Caribbean grooveu, Korzika više naginje na post disco & dance – s okusom Mediterana i mirisom tropa. Kako ovaj album zatvara ezoteričnu trilogiju koja je započela s Tarot Funkom, vrijedi je zatvoriti u stilu – veselo i plesno!“, ističe Luka Šipetić, autor i vođa benda.

Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić. Spot Korzika režirala je Noemi Ribić, promo fotografije napravila je Marina Uzelac, a za styling je zaslužna dizajnerica Ira Rumora.

U tijeku je proces miksanja novog albuma Voodoo Beat koji bi trebao izaći krajem lipnja, a prethodit će mu još jedan singl. Zvuk devet novih pjesama naslanja se na utjecaje Mediterana primjetnih u prethodnom albumu te uvodi istraživanje glazbenog nasljeđa Kariba. nemanja će predstaviti album na nekoliko festivalskih svirki ovog ljeta, među njima i na Velvet Festivalu na Krku, dok će se zagrebačka i regionalna promocija albuma dogoditi
najesen.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE