U sklopu proslave 30. rođendana Rock akademije u petak, 21. travnja nastupit će Irena Žilić i grupa Porto Morto!

U klubu Sax! održat će se trodnevna fešta i obilježavanje 30 godina Rock akademije iz koje ističu da su ovom prilikom željeli organizirati nastupe svojih polaznika, sadašnjih i bivših. Nakon 30 godina veliki je broj onih koji i dalje uživaju baveći se glazbom, a nemali je broj onih koji se bave s njom profesionalno i s velikim uspjehom!
Ulaznice za koncert Irene Žilić i grupe Porto Morto su u pretprodaji po cijeni od 10 € (75,35 kn), a na dan koncerta cijena će iznositi 12 € (90,41 kn).

IRENA ŽILIĆ
Irena Žilić hrvatska je kantautorica iza koje su istaknute nagrade i nominacije pa je tako za album „Haze“ od glazbene struke nominirana za Glazbenu nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album alternativne i klupske glazbe“, a dobitnica je i nagrade za Pop&Off izvođača godine na dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.
U potpunosti je posvećena stvaranju svoje glazbe, što dokazuje i međunarodni uspjeh zahvaljujući bendu Morcheeba, a koji su izdali i obradu njezine pjesme “The Moon”.
Nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i regiji, Irena će uveličati proslavu Rock akademije te zagrebačkoj publici predstaviti presjek svojih dosadašnjih glazbenih izdanja.

PORTO MORTO
Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja u posljednje vrijeme što se domaće
glazbene scene tiče, a iza imena krije se sedmerac čiji je glazbeni smjer teško definirati, no kada bi to pokušali mogli bi reći da se temelji na mješavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike.
Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Novim albumom “PORTOPOP” definirali su novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.
Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas),
Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun
Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

ROCK AKADEMIJA
Glazbena škola Ladislav Račić je neprofitna ustanova koje je osnivač i vlasnik Ladislav Račić, prof. i registrirana je za obavljanje djelatnosti osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole za mladež i odrasle.
Škola ostvaruje obrazovne programe u suradnji sa Centrom mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1, ustanovom u čijem su okrilju nastali poznati zborovi Zvjezdice i Klinci s Ribnjaka.
U povodu 15 godina rada Hrvatska glazbena unija nagrađuje Rock akademiju za glazbeno-obrazovni program popularne i jazz glazbe. Od samog osnutka 1992. godine Rock akademija i njezin osnivač, Ladislav Račić, uporno pokazuju javnosti i predstavnicima struke da stilovi popularne glazbe i njezini izvođači zaslužuju respekt poput tzv. umjetničke glazbe. Već sama inauguracija osnovne i srednje škole za popularnu i jazz glazbu dovoljno govore o tome.

Rock akademija i njezin osnivač Ladislav Račić dobili su i u 2009. godini priznanje za izniman doprinos obrazovanju mladih glazbenika. Ovo priznanje već šest godina dodijeljuje Megamuzika iz Zagreba, zastupnik uglednih svjetskih proizvođača glazbala i elektroakustičke opreme Fender i Roland.
Škola je član međunarodne udruge jazz škola pod nazivom International Association of Schools of Jazz (IASJ).

Sve ostale informacije pronađite OVDJE klikom za FB event.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE