Acid Mammoth (Grčka), 1782 (Italija) i A Gram Trip (Zagreb) dolaze 20.04. na doom spektakl u zagrebački Dva Osam.

Acid Mammoth je doom metal bend iz Atene u Grčkoj. Osnovala su ga 2015. godine dva dobra prijatelja koja se znaju još iz srednjoškolskih dana – Chris Babalis Jr. (glas i gitara) i Dimosthenis Varikos (bass). Zajednička im je osobina velika doza ljubavi prema Black Sabbathu i sličnim bendovima koji njeguju teški zvuk. Ubrzo im se priključuju Marios Louvaris na bubnju i Chris Babalis Sr., pogađate, Juniorov otac, na gitari. Za sebe vole reći da su više od grupe prijatelja – oni su obitelj.
Pred kraj 2016. snimili su istoimeni album prvijenac, kojeg su iduće godine sami objavili digitalno. Album je naišao na izuzetno pozitivne reakcije i nije prošlo puno vremena prije nego su se ponovo našli u studiju kako bi snimili drugi dugosvirajući album nazvan “Under Acid Hoof”, kojeg je krasio još mračniji, teži i mističniji ugođaj. U rujnu 2019. godine prelaze pod okrilje cijenjenog Heavy Psych Sounds Recordsa, koji ih je pridobio odmah po preslušavanju snimke. Album je službeno objavljen 24. siječnja 2020. godine, a dočekan je hvalospjevima fanova i recenzenata. Pred kraj iste godine sudjeluju u seriji split-izdanja nazvanom “Doom Sessions”. “Doom Sessions Vol. 2” dijelili su sa sardinijskim doomerima 1782, a oba benda predstavila su po tri potpuno nove pjesme.
Nezaustavljiv tempo nastavlja se ubrzo nakon toga novim ulaskom u studio povodom snimanja trećeg dugosvirajućeg albuma. “Caravan” izlazi u ožujku 2021. godine, a prati ga i prvo vinilno izdanje prvog albuma, te dvije nove vinilne edicije drugog albuma, sve pod patronatom Heavy Psych Sounds Recordsa.
1782 talijanski je doom bend kojeg su 2018. osnovali Marco i Gabrielle, a postava je upotpunjena dolaskom Francesca godinu dana kasnije. Bend je nazvan po godini u kojoj je spaljena Anna Göldi, jedna od posljednjih žrtava optuženih za vještičarenje, a koja je tek nedavno službeno oslobođena suludih optužbi religioznih fanatika koji su desetljećima brutalno ubijali “vještice”.
Iza sebe imaju objavljena dva albuma – istoimeni prvijenac iz 2019. (Electric Valley Records) i “From the Graveyard” iz 2021. (Heavy Psych Sounds Records). Uz nekolicinu singlova treba izdvojiti i zajedničko izdanje s Acid Mammoth – “Doom Sessions Vol. 2” iz 2020. godine. Iza sebe osim brojnih klupskih nastupa bilježe i pojavljivanja na Heavy Psych Sounds festivalima u Berlinu i Dresdenu, te na belgijskom i londonskom izdanju Desertfesta. 14 travnja ove godine, nekoliko dana prije zagrebačkog koncerta za matični Heavy Psych Sounds Records izlazi i treći studijski album “Clamor Luciferi”!
A Gram Trip je stoner/doom bend osnovan potkraj 2019. u Zagrebu. Kroz lockdown 2020. nastupali su u garažama, a 2021. su uživo snimili svoj prvi EP. Prošle godine nastupali su diljem Hrvatske, te posjetili pozornice sve od Kocke do Klaonice. Početkom ove godine snimili su svoj album prvijenac, prikladnog naziva “Long Overdue”, kojeg izdaju sredinom svibnja.
Cijena ulaznice:
10,00 € u pretprodaji
13,00 € na ulazu u klub
8,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub
Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE