Vrlo važna vijest za sve ljubitelje Maidena i heavy metal glazbe! U svibnju ove godine Slovenija obećava zaista veličanstven metal vikend s dva vrhunska britanska benda – British Lion i Iron Maiden!

Steve Harris osnovao je British Lion s namjerom i željon da nastupa u manjim koncertnim prostorima, inače naviknut na najveće svjetske pozornice kao basist Iron Maidena. Harris također može više eksperimentirati s različitim bas linijama u British Lionu, a bend također uključuje pjevača Richarda Taylora, gitariste Davida Hawkinsa i Grahamea Leslieja te bubnjara Simona Dawsona.

British Lion, promo

Harris je upoznao Leslieja ranih 1990-ih nakon što mu je Leslie poslao svoje demo snimke, a kasnije je nekoliko godina bio mentor i njemu i Tayloru u njihovim karijerama. Ubrzo ih je  odlučio uključiti u svoj projekt British Lion. Njihovi nastupi vremenski su usklađeni s nastupima Iron Maidena, upravo zbog Harrisove želje da nastupa u manjim klubovima i tako na neki način ponovno proživi prve godine karijere Iron Maidena.

Album “British Lion” iz 2012. Harris je izdao kao solo projekt s gostujućim glazbenicima, ali je ubrzo prerastao u istoimenu grupu za koju Harris, Taylor i Hawkins pišu pjesme. U siječnju 2020. objavili su svoj drugi album “Burning”, no njihove koncertne planove za promociju navedenog albuma 2021. godine prekinula je pandemija covida-19.

British Lion će nastupiti 27. svibnja u ljubljanskom klubu Cvetličarna, večer prije rasprodanog koncerta Iron Maidena. Na Svoju ljetnu europsku turneju kreću upravo iz Ljubljane, a kao predgrupa nastupit će francuski power metalci Dark Tribe.

Ulaznice za koncert već su u prodaji putem sustava www.eventim.hr, a cijena ulaznice je 25 EUR. Ulaznice su dostupne na svim Eventim ovlaštenim prodajnim mjestima.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE