Kultur Shock se vraćaju u Močvaru nakon punih 8 godina! U utorak, 11.travnja, na dragu nam pozornicu se penju Gino i ekipa, a podrška je Erik and Wordly Savages.

Ova kultna sevdah-gipsy-punk grupa redovno nastupa u Zagrebu i puni razne klubove, a sada se, nakon 2015. vraćaju u Močvaru. Svi oni koji su barem jednom bili na koncertu Kultur Shocka znaju da nas sve očekuje neobuzdana zabava puna znoja, alkohola i tko zna čega sve drugog ne. Ovakva fešta se ne propušta, a da bi sve bilo na najluđem nivou, pobrinut će se i sjajna predgrupa Erik And The Worldly Savages. Bit će to utorak o kojem će se dosta pričati. Ako i dalje niste baš na čisto o čemu to pričamo, preporučamo da bacite oko na naš osvrt prošlogodišnjeg kaosa u Vintage Industrial Baru.
Što uopće reći o Kultur Shocku? Znamo svi da ju je osnovao Srđan Jevđević, odnosno Gino Banana, nakon što je iz ratom pogođene Bosne i Hercegovine otišao u Seattle. No, mogao je Gino otići iz Bosne, ali Bosna nije mogla otići iz njega pa je prije 26 godina osnovao grupu koja u svojem izričaju ima i elemenata sevdaha. Naravno da uz Kultur Shock nećete tugovati kao uz stare sevdalije, Gino je ipak pravi punker i Kultur Shock prije svega donosi nevjerojatnu količinu distorzirane energije, ali sevdah i romska glazba su neizostavan dio njihove glazbe.
Kultur Shock su hvalili i s njima radili bendovi poput Faith No More, uspoređivani su s Gogol Bordellom, a često se može naći sintagma kako su oni ‘System Of A Down s balkanskim touchem’ Ništa od toga nije pogrešno, ali nije ni točno jer je Kultur Shock ipak postao prepoznatljiv brend s 11 albuma i više od 1.000 koncerata iza sebe. U Zagreb nam dolaze sa svježe potpisanom suradnjom s kultnom izdavačkom kućom Alternative Tentacles koji je objavio njihov novi seven-incher, a pojavit će se i vinilna verzija posljednjeg albuma “D.R.E.A.M.” U pripremi je i novi album koji će izaći tijekom godine, a ove godine bi se mogao pojaviti i dokumentarni film o Ginu kojeg snima hrvatska filmska ekipa.
Sve u svemu, sve znate – propustiti ovaj koncert znači da propuštate zabavu o kojoj će se dugo pričati, barem do sljedećeg Kultur Shock koncerta.
Erik Mut je kanadski glazbenik koji je, inspiriran kulturom Istočne Europe, 2008. preselio u Beograd, a tamo odlučio pokrenuti bend kojeg je najlakše opisati folk punkom. Ponose se svojom DIY etikom, a iako redovno objavljuju studijska izdanja – prošle godine je objavljen peti studijski album nazvan “Culture vs. Destiny” – najbolje se osjećaju na koncertnim pozornicama pa nije čudno da imaju oko 300 nastupa u karijeri. U svojim tekstovima često provlače socijalnu tematiku pa nije čudno da svoj stil nazivaju ‘Wild Music to Fight Boring Post-Modernity!’, uz, naravno, prefiks ‘Contagious Folk-Punk Energy with Ethno Music Spiciness’. Idealan bend za zagrijati atmosferu uoči Kultur Shocka.
Ulaznice po cijeni od 14 eura možete kupiti na CoreEventu. Na dan koncerta, za ulaznice ćete morati izdvojiti 18 eura.
Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE