U petak, 9. lipnja, ne propustite najteže heavy masnjake, pionire sludge metala – Crowbar, koji se vraćaju u zagrebački Vintage Industrial Bar.

Crowbar je američki sludge metal bend osnovan u New Orleansu 1990. godine. Bend predvodi pjevač i gitarist Kirk Windstein, jedini originalni član. Prožimanjem sporog, tihog, mračnog doom metal zvuka s agresivnim metal hardcore zvukom, dobili su status pionira sludge metala, uz koje su stasali i ostali NOLA bendovi –Eyehategod, Soilent Green, Acid Bath, Down
Crowbarov debitantski studijski album “Obedience thru Suffering”, objavljen je 1991., ali nije uspio postići značajniju prodaju ili emitiranje. Tako je bilo sve do self-titled albuma iz 1993., kojeg je producirao Phil Anselmo (Pantera, Down i Superjoint Ritual), što je na kraju dovelo do nacionalne promocije na emisiji MTV Headbangers Ball. Uz što su spotove za pjesme “All I Had (I Gave)” i “Existence Is Punishment” puštali i Beavis i Butthead u svojem showu.
Nakon toga Crowbar je odlikovan epitetom “najtežeg benda na svijetu”, u to vrijeme i kilažom svih članova, ali I teškim “masnim” zvukom koji su kreirali. Detalje o ulaznicama i svemu drugom aktivno možeš pratiti na službenom FB događaju.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE