Uvijek rado viđeni gosti – Bajaga & Instruktori, 14. svibnja se vraćaju u Zagreb, gdje će održati open air koncert na Velikom jarunskom jezeru. Kao predgrupa će nastupit Sacher, bend kojeg je oformio osnivač Haustora i Vještica te jedan od vodećih aktera novog vala, Srđan Sacher.

Momčilo Bajagić Bajaga glazbenu karijeru započinje već kao tinejdžer u grupi TNT, 1974.g. Samo četiri godine kasnije postaje članom Riblje Čorbe s kojima provodi šest godina, unutar kojih su objavili pet albuma. 1984.g. objavljuje “Pozitivnu geografiju”, debitantski (solo) album, na čijoj promociji spletom okolnosti nastaju i Instruktori. Album je iste godine proglašen albumom godine, a Bajaga osvaja titulu rokera godine.

Trideset i devet godina kasnije, Bajaga iza sebe ima bogatu kantautorsku i diskografsku ostavštinu. Pjesme „Zažmuri“, „Kad hodaš“, „Tišina“, „Tamara“, „Sa druge strane jastuka“, „Život je nekad siv, nekad žut“ ili „Od kad tebe volim“ samo su dijelić glazbene liste koja je obilježila mnoge generacije, a zasigurno će obilježiti još mnoge nakon nas.

Veza između Bajage i Zagreba čvrsta je i postojana kao i prvog dana, kada je upravo tu, 1984. godine u Kulušiću, održao prvi koncert kao Bajaga i Instruktori. 14. svibnja na Velikom jezeru na Jarunu, imamo priliku iznova proživjeti tu glazbenu listu uživo, stoga obucite cipele za šetanje kroz snove i svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme.

Ulaznice u prodaji putem Entrio sustava po cijeni:
– early bird ( do 23.3.2023) po cijeni od 20 €
– regular po cijeni od 25 €
– VIP po cijeni od 35 €.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE