Šesto izdanje Locco Motion sessionsa, organiziranih u Petom kupeu, bit će ovog utorka, 7. ožujka.

Ovotjedna selekcija istrčat će u sastavu:
Jerko Jurin – bubanj
Luka Čapeta – gitara
Pavle Jovanović – gitara
Hrvoje Kralj – bass
Gitarist Pavle Jovanović učio je svojedobno u New Yorku od najboljih, a nakon povratka u Hrvatsku svira s najuglednijim hrvatskim jazzerima, ali i u svojim autorskim projektima. Osim jazz izričaja, razvija senzibilitet za improviziranu, modernu klasičnu i filmsku glazbu.
Velikim stopama na scenu je već prije nekog vremena stupio mladi gitarist Luka Čapeta. Nakon školovanja u Austriji, vrlo je aktivan na “live improvising” sceni te je stalni član ili surađuje s brojnim bendovima i projektima, poput bendova Dunjaluk, Živa Voda, MILK, Mary May i Trokut.
Jerko Jurin je mladi perspektivni bubnjar koji je na electronic jazz scenu stupio s bendom Trokut, s kojim nastupa na prestižnim europskim festivalima i klubovima, poput Jazz festivala Ljubljana, Jantar Jazz festivala Gdańsk i Telekom Electronic Beats Festivala. Fluidan je u jazzu kao i u “live electronic” improviziranoj glazbi, gdje se je etablirao kroz Future Lounge sessions.
Basist Hrvoje Kralj jedan je od najaktivnijih mladih domaćih glazbenika koji jednako uspješno barata kontrabasom i električnim bassom. Svoju karijeru ostvaruje na austrijskoj i hrvatskoj jazz sceni kroz sessione te razne bendove i projekte, poput Jazziane Croatice, Nexus Lineupa, The Coquette Jazz Banda i benda Trokut. Svira različite stilove glazbe poput tradicionalne i moderne jazz glazbe, klasične orkestralne i komorne glazbe, elektronske glazbe, soula, funka i avangarde. 2020. godine dobitnik je strukovne nagrade Status u kategoriji jazz kontrabasa.
Više detalja na službenom događaju klikom OVDJE. Ulaznice su dostupne na Entriu po cijenu od 4 eura.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE