Sedamdesete su godine u bivšoj državi bile zlatno kreativno doba za muzičke žanrove poput funka, jazza i progresivnog rocka, a jedna od ključnih figura bio je Tihomir Pop Asanović, po mnogima i jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima. Ovaj klavijaturist i skladatelj goleme energije posljednjih se godina vratio svirkama, a s posebnom pažnjom priprema koncert 2. veljače u Petom Kupeu.

Tihomir Pop Asanović je ranih 70-ih bio jedan od osnivača kultne grupe Time, da bi potom objavio dva samostalna albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“ koji i danas djeluju svježe zbog perfektne svirke, sjajnih aranžmana i autorske lucidnosti. Na tim je albumima uz brojne vrhunske instrumentaliste surađivao i s nekima od najpoznatijih vokalista poput Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček i Dade Topića. Uslijedili su i angažmani u bendovima Jugoslavenska pop selekcija i Septembar gdje je također došla do izražaja Asanovićeva svestranost.
Nakon nekoliko desetljeća, ozbiljnije se vraća na domaću scenu 2018. uspjelim reizdanjima albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“, a potom i novim albumom „Povratak prvoj ljubavi“ na kojem je ponovo okupio respektabilnu ekipu glazbenika.
U međunarodnoj postavi koja će nastupiti u Petom Kupeu nalaze se:
Stela Šmit – vocal
Jimi Milovan – gitara
Davor Črnigoj – bas
Antun Profeta – bubnjevi
Dirty Hairy – udaraljke i gramofoni
Amir Gwirtzman – saksofon i flauta
Na repertoaru su klasici sa sva tri samostalna albuma uz još neobjavljeni noviji materijal. Uz sam koncert, Dirty Hairy će puštati neke od dragulja iz doba ex-yu funka i sličnih žanrova.
Cijena early bird ulaznice je 10 eura, a možete je kupiti klikom OVDJE.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE