Prepoznatljivi “Bohren & der Club of Gore” popet će se na zagrebačku pozornicu Kina SC 23. svibnja u  23.5.2023., u organizaciji Dirty Old Bookinga.

Njemačka doom jazz/ambijent dark jazz trojka nam uskoro dolazi u Kino SC u Zagreb. U organizaciji Dirty Old Bookinga ćemo uživati u ambijentalnom putovanju, koje će zasigurno poslužiti kao promocija posljednjeg albuma benda, Patchouli Blue“.

Bend prepoznatljiv po stavljanju točku na i u atmosferi večeri, onaj čiji je zvuk teško ne primijetiti, nastao je još davne 1992. godine. Od tad su izdali osam studijskih albuma te četiri EP izdanja. Za one koji se tek upoznaju s radom ovih iznimnih glazbenika tu je komplikacijski album benda Bohren for Beginners iz 2016. godine koji će vas provesti kroz različite faze benda. Osobno, zainteresiranim dušama i potencijalnim novim fanovima uvijek preporučim njihov album Sunset Missioniz 2000. godine. Odmah iza njega bih smjestio Midnight Radio kao kapitalna djela i odličan uvod u ovaj specifičan (pod)žanr glazbe.

Spor tempo i mračna atmosfera, zbog čega neki ovo nazivaju i herionskom glazbom dok ju drugi povezuju s noir jazzom, zavladat će dvoranom Kina SC. S obzirom na sjedeća mjesta ne toliko velik kapacitet dvorane, preporučamo da svoje mjesto u ovoj ambijentalnoj ceremoniji osigurate čim prije.

Ulaznice po, još uvijek early bird, cijeni od 19,91€ možete kupiti na stranicama ili fizički u Dirty Old Shopu. A, ukoliko ste fan benda, u istom shopu možete naći i LP izdanja za uživanje u ovom mračnom ambijentu uz okretanje vinila.

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE