Svjetski glazbeni velikani The Prodigy stižu na peti, jubilarni Sea Star! Umaški festival u laguni Stella Maris 19. i 20. svibnja energično otvara festivalsku sezonu te će tako na svojoj glavnoj pozornici ugostiti najvažniji electro punk bend svih vremena.

Bend koji je već desetljećima okidač planetarnog ludila za elektronskim zvukom, svojim je pjesmama “Firestarter”, “Breathe”, “Smack My Bitch Up”, “Voodoo People”, “No Good (Start The Dance)” i mnogim drugima kreirao glazbenu povijest i cijeli jedan žanr, ali obilježio odrastanje generacija diljem svijeta. Svoj koncertni spektakl i neiscrpnu energiju donijet će na najveće pozornice u sklopu svjetske turneje u 2023. godinu koju su najavili riječima “Get ready for the new wave of fire!!!“.

The Prodigy i Sea Star festival pisali su zajedničku povijest; bend je 2017. godine izazvao apsolutnu ludnicu na prvom izdanju ovog festivala, Sea Star se lansirao kao jedan od vodećih festivala Mediterana, a Umag postavio na mapu najboljih europskih festivalskih destinacija. Nastup je to koji je i sam bend proglasio jednim od najboljih na tadašnjoj turneji te i danas spada u sam vrh svih dosadašnjih nastupa na sva četiri izdanja Sea Stara. Bend i danas predvodi osnivač, autor većine pjesama, jedan od najkreativnijih glazbenika našeg vremena i idejni tvorac žanra electronic punk Liam Howlett. Njemu uz bok i dalje je Maxim, moćan MC i jedan od najkarizmatičnijih frontmana kompletne glazbene scene.

Magično okruženje umaške lagune Stella Maris još će jednom postati središnja lokacija lansiranja nove festivalske sezone. Mjesto je to koje je s četvrtim izdanjem Sea Star Festivala proteklog svibnja bilo središte prvog velikog festivalskog okupljanja u Hrvatskoj nakon pauze od dvije i pol godine. Umaški događaj u organizaciji EXIT tima tada je posjetilo više od 40.000 ljudi i na savršen način pokrenulo glazbenu i turističku sezonu. Upravo je Sea Star festival ovih dana postao i jedini hrvatski glazbeni događaj nominiran na prestižnim Europskim festivalskim nagradama, u kategoriji “Najbolji festival srednje veličine”.

Prvi kontingent festivalskih ulaznica po poklon cijeni od svega 229 kn i s 50% popusta stiže danas, točno u 12 sati na službenim stranicama festivala te na prodajnim mjestima i online na Entrio.hr. Broj dostupnih ulaznica limitiran je količinom, a poklon cijena vrijedit će najdalje do četvrtka 22. prosinca do kraja dana!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE