Jedan od najboljih live bendova domaće scene, Antenat, 17. studenog dolazi u Vintage Industrial bar!

U četvrtak 17. studenog ne propusti, kako su ih nazvali na službenom eventu, “najpoznatiji nepoznati bend zagrebačkog undergrounda” – Antenat.
Njihovu živahnu glazbenu fuziju nemoguće je ignorirati na plesnom podiju. Kombiniraju afrički poliritmični groove, reggae skank, afrobeat, puhačke dionice, ska energiju, pustinjski blues i zvučnu estetiku duba. Uz tekstove koji slave prirodu i slobodu, njihov stil kojeg su prozvali “sub reggae” poziva publiku na pjevanje uglas.
Antenat je prvenstveno priča o prijateljstvu. Osnovnih pet članova benda okupili su se još u osnovnoj školi 1997. te je od onda njihov izričaj evoluirao zajedno s njihovim dugogodišnjim prijateljstvom. 2006. izdali su svoj prvi album “Subing” i 2008. album “Karavana”, oba s čvrstim temeljima u reggae, ska i dub glazbi. Njihov posljednji album “Izlet” iz 2013. proširio je horizonte benda snažnim utjecajima glazbe s afričkog kontinenta.
Jezgru benda i dalje čini pet originalnih članova: vokalist i perkusionist NenadKovačić, jedan od najaktivnijih glazbenika i vodećih perkusionista lokalne scene; bubnjar Bojan Horvat, važna figura punk rock scene, basist Davor Barišić i gitaristi Boris Vidošević i Marko Fiket. Njima se pridružuju klavijaturist Frederic Lanz, Francuz s hrvatskom adresom; trubač Jura Borić i saksofonist Mak Murtić, jedan od predvodnika nove hrvatske jazz scene.
Bili su na turnejama u Francuskoj, Italiji, Grčkoj i Njemačkoj te svirali širom područja bivše Jugoslavije, uz nastupe na brojnim domaćim festivalima poput InMusic Festivala, Terranea i Ferragosto Jama. U posljednjih nekoliko godina Antenat su izbacili nekolicinu novih singleova kojima najavljuju dugo očekivani novi album.
Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE