Iz mračnih svjetova H. F. Lovecrafta dolazi nam doom/sludge/stoner metal band Tortuga, koji će se usidriti na obale Save u zagrebačku Močvaru.

Tortuga (španj. kornjača) je bend osnovan 2016. u Poznanu. U počecima ih je spojila ljubav prema pričama H.F. Lovecrafta, horrorima i doom metalu, a tu su radost željeli podijeliti s istomišljenicima i fanovima diljem svijeta. Do sada su izdali dva albuma: “Tortuga” iz 2017. i “Deities” koji su izdali 2020. kojeg će promovirati ovom prilikom. On je uvelike inspiriran s božanskim i sveprisutnim bićima iz Lovecraftovih priča, tzv. “Great Old Ones”, a na njemu se nalazi sedam pjesama, uglavnom podugačkih instrumentala. U suradnji s grčkim labelom Made of Stone Recordings na koncertu će se moći kupiti i ploča. Članovi benda su: Marmur (bubnjevi), Heszu (bas), Bablo (gitara,vokal) i Kłosu (gitara, synth, vokal).

Kao predgrupa će nastupiti mladi bučni dvojac, štovatelji fuzza i glasnoće, Rifftree. Začeti su i uzgojeni u zagrebačkom podzemlju 2018. godine. Nakon sviranja po zadimljenim garažama i lokalnim klubovima po Hrvatskoj, izlaze na površinu i izdaju istoimeni EP početkom 2022. godine. Definiraju ih tvrdi riffovi, psihodelični zvukovi te more fuzza koje baca u trans.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 90 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, na dan koncerta će koštati 110 kuna.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE