U četvrtak 13. listopada, u Vintage Industrial Bar nam stiže post rock poslastica u maniri psihodelične progresive – Daliborovo granje!

Daliborovo Granje peteročlani su psihodelični / progresivni / post rock sastav iz Međimurske županije u Hrvatskoj osnovani 2014. godine. Bend svira striktno instrumentalnu glazbu, koja je pod snažnim utjecajem različitih svjetskih melodija (orijentalne, balkanske, bliskoistočne …) kombinirane u standardni post-rock/psihodelični rock žanr, uz primjese drugih žanrova poput surf rocka ili stoner rocka, iako ne vole da ih se svrstava u žanrovske kutije/kategorije i samo žele svirati glazbu koja im se u danom trenutku svira. Jammovi i improvizacije su vrlo velik dio njihove glazbene svakodnevice, od kojih su mnogi uploadani na Youtube, a puno njihovih pjesama dolazi od jammova koji se kasnije modificiraju i/ili točno uvježbavaju.
Filozofija benda oduvijek je bila težnja prema neovisnosti – u sviranju, snimanju, miksanju, masteringu i stvaranju album arta/covera.

Preko Franjićevog labela “Slušaj Najglasnije!” 2015. godine izdali su istoimeni debitantski studijski album Daliborovo Granje (2015) koji su sami snimili i miksali u mističnoj garaži u predgrađu rodnog Čakovca. Na albumu se uz standardnu četvorku (Alan Horvat na gitari, Filip Toplek na gitari, David Lesjak na basu i Andrija Munđar na bubnjevima) u nekim pjesmama pojavljuje flauta, koju je odsvirala Ema Mezga.

Krajem 2017. prisiljeni su napustiti svoju mističnu garažu ali se ubrzo nastanjuju na novoj lokaciji – čarobna baraka, gdje je krajem 2019. godine snimaju svoj drugi studijski album. Album pod nazivom „Hainin“ objavljen je u studenom 2020. pod izdavačem Dostava Zvuka. Na albumu više nema flaute, ona je zamijenjena trubom – koju je odsvirao Tomica Oskoruš, a mix i master prepušten je Leonardu Klaiću, koji je uvelike
nadogradio zvuk s njihovog prvog albuma.

Za četvrtak ulaznice po cijeni od 50kn možete nabaviti u Dirty Old Shopu ili na šanku Vintagea. Na ulazu će za ulaznice, ukoliko ih ostane, biti potrebno izdvojiti 70kn. Vidimo se!

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE