GBH dolazi ponovo 20.10.2022. u Zagreb u sklopu svoje obljetničke turneje povodom 40 godina objavljivanja njihovog prvog albuma “City Baby Attacked By Rats”.

U četvrtak 20. listopada se nakon pet godina u Zagreb ponovo vračaju britanske punk rock legende GBH koje će u nastupiti u zagrebačkom Boogaloo Clubu u sklopu svoje obljetničke turneje “City Baby Attacked By Rats 40th Anniversary Tour 2022” sa kojom obilježavaju 40 godina od izlaska svog prvog albuma “City Baby Attacked By Rats”, a koji slovi za jedan od najboljih i najbitnijih punk rock albuma.

Punk rock legende GBH snovani su 1978. u Birminghamu. Već sa svojim prvim singlovima “No Survivors” i “Give Me Fire” se probijaju na “Top Of The UK Charts” i odmah zadobivalu veliku pažnju svojim specifičnim hard core punk rock zvukom i ekscentričnim punk imageom. Prvi album “City Baby Atatcked By Rats” izlazi 1982. i GBH odmah dovodi do vrha punk scene. Ubrzo slijede američke i japanske turneje gdje sviraju velike dvorane i postaju uz The Exploited najveća aktivna punk rock grupa.

Zanimljivo je da su GBH jedna od rijetkih grupa koja je opstala u gotovo originalnoj postavi od samog početka, samo se bubnjar promijenio i to prije više od 30 godina, a što je vjerojatno i jedna od tajni njihovog uspjeha. 1996. objavljuju album “Punk Junkies” koji je uz album “Beat the Bastards” od The Exploited proglašen za najbolji punk rock album godine zbog svoje odlične moderne produkcije. Sa jedanaestim studijskim albumom “Parfume and Piss” se GBH vračaju svom prvobitnom sirovom zvuku, vjerojatno navječom zaslugom producenta Lars Frederiksena iz Rancida i postižu ponovnu veliku pažnju medija i publike. Priču nastavljaju sa svojim dvanestim albumom “Momentum” iz 2017. sa kojim se još uvijek zadržavaju u samom vrhu svjetske punk rock scene.

Pored GBH će na ovom punk rock spektaklu nastupiti i nedavno ponovo osnovane slovenske hard core punk legende Odpadki Civilizacije koji su svojim povratkom na scenu u Sloveniji izazvali pravi boom! Odpadki Civilizacije su osnovani 1982. i slove za jedan od najboljih hard core punk bendova sa ovih prostora. 1983. se pojavljuju na kompilicjskom albumu “Kaj je alternative”, a 1985. sa četiri pjesme na kultnoj hc punk kompilaciji “Hard Core Ljubljana” na kojoj se nalazi i njihov največi hit “Vojna – smrt”. U bližoj budučnosti planiraju obaviti album sa starim i novim materijalom od kojeg je njihova nova pjesma “Anarhija” već uvrštena na koncrtnu set listu i vrlo dobro prihvačena od publike.

Iz Beograda na ovu punk feštu dolaze Vox Populi koji od 1994. furaju bezkompromisnu punk priču i slove za i tamošnje hard core punk legende. Pored svirki sa UK Subs, Exploited, GBH, D.R.I., Dead Kennedys, Varukers… Mogu se pohvaliti i sa nastupom na največem punk festivalu na svijetu “Rebelion” u britanskom gradu Blackpool, a na ovom koncertu će predstavit i svoj novi singl “Javna tajna”. Kao predstavnici lokalne punk rock scene će nastupiti zagrebački old school punk rockeri Eksodus koji svoju punk priču furaju već skoro 40 godina, od 1983. godine.

Koncert će započeti u 20:00 sati. Akcijska cijena ulaznica iznosi 100 kn do ponedeljka 19. rujna , a od utorka 20. rujna će ulaznice koštati 120 kn, dok će na dan konerta ulaznice koštati 140 kn

Ulaznice se mogu kupiti u zagrebačkim shopovima Dirty Old Shop i Rockmark, u Boogaloo Caffe Baru te preko Entria.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE