Umro je Ray Liotta. Glumac je preminuo u 67. godini, javljaju Deadline i TMZ. Liotta je navodno preminuo u snu u Dominikanskoj Republici, gdje je snimao film “Opasne vode”.

Vječni “mobster” i lice najpoznatije iz svevremenskog Scorsesevog “Goodfellas”, Ray Liotta, napustio nas je 26. svibnja u 67. godini.

Tijekom više desetljeća duge karijere, Liotta je glumio u hitovima poput Field of Dreams, Unlawful Entry, Copland, Hannibal i Something Wild, što mu je donijelo nominaciju za Zlatni globus za ulogu Raya Sinclaira. Iako je napravio impresivan popis zasluga, njegova najpoznatija uloga bila je igra mafijaša Henryja Hilla u Goodfellas, drami Martina Scorcesea iz 1990. u kojoj je glumio uz oskarovce Roberta De Nira i Joea Pescija.

Gamerski svijet možda ga čak više zna kao legendarnog Tommyja Vercettija iz jedne od najpopularnijih igrica 2000-ih – GTA Vice City.

Photo: Photograph: Benjo Arwas/Contour by Getty Images

Prošla godina bila je posebno zauzeta za Liottu, koji je glumio u prequel filmu Sopranosa The Many Saints of Newark, kao i u No Sudden Move i TV seriji Hanna. Posthumno će se pojaviti u emisiji Crna ptica i u filmu El Tonto.

Liotta iza sebe ostavlja kćer Karsen. Bio je zaručen za Jacy Nittolo.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE