U petak, 27. svibnja u KSET dolazi Seine, ovoga puta kako bi promovirali svoj novi album “Naizust”!

Seine je kantautorski projekt Ivana Ščapeca nastao 2008. te vremenom evoluirao u jedan od najzanimljivijih regionalnih bendova nove generacije.
Počevši kao gitarski indie-punk bend, 2017. godine izbacili su svoj hvaljeni debitantski album “Sno Sna” za Moonlee Records (SI) i VOX project (FR). Uslijedila je regionalna, kao i europska promocija ploče, s nekoliko dužih europskih turneja gdje Seine stječe status koncertne atrakcije.
Nepune dvije godine nakon debi albuma koji se bavio snovima, bend izbacuje svoj drugi album pod nazivom “22“, koji je također konceptualno zaokružen, no ovaj put oko teme novca.Tek što su najavili novu europsku turneju te dobili nominaciju za najbolji europski nezavisni album “IMPALA“, grupa je morala otkazati sve svoje koncertne aktivnosti uslijed pandemije.
Dvije pandemijske godine provode u studiju snimajući svoj treći album “Naizust”, tek sporadično nastupajući. Uskoro se grupi pridružuje Vatroslav Živković na basu i elektronici (litl itali, Nemeček) kao treći član kolektiva.
Njihov treći album ponovno predstavlja veliki odmak od zvuka koji su dosad ustanovili, gitare skoro u potpunosti zamjenjuju sintevi, a bubnjeve beatovi. Anksioznost i krik drugog albuma zamjenjuju šapat, tople melodije i trip-hop ritmovi, a tematska preokupacija ponovno nalazi svoj centralni motiv, ovaj put u ljudskom jeziku i riječima. Time Seine ponovno ustraju u svojoj nepredvidljivosti i mijenjanju zvučne slike, te se etabliraju kao jedan od najhrabrijih i najzačudnijih punk bendova svoje generacije.
Karte po pretprodajnoj cijeni od 45 kn možeš kupiti u KSET-u i putem linka. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 60 kn. Sve informacije ažurno možete pratiti na događaju klikom OVDJE.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE