Prošlo je otprilike četiri godine od prvog nastupa Nicka Masona i njegovih talentiranih prijatelja koji pod imenom Nick Mason’s Saucerful of Secrets oživljavaju psihodeliju ranih Pink Floyda.

Band čine gitarist Gary Kemp iz Spandau Balleta, česti Floyd live/session basist Guy Pratt, drugi gitarist Lee Harris iz Blockheadsa i klavijaturist Dom Beken koji je surađivao s pokojnim članom originalne postave, Richardom Wrightom.

Već svima poznati dvojac Pink Floyda, David Gilmour i Roger Waters, izgradili su svoje solo karijere te pune
arene svirajući pjesme iz kataloga Floyda. Rijetko je kome palo na pamet da bi i Nick Mason mogao zacrtati sličan put. Ali zašto ne – jedini je član Floyda koji se od početka pojavljuje na svakom albumu te tako obilježio sve faze u kojima se bend nalazio. Dok spomenuti dvojac svira uspješnice s albuma kao što su The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals i The Wall, Mason je od početka dao do znanja će njegov fokus biti na ranim godinama kad je bend predvodio Syd Barrett i kada se grupi, nakon Barrettovog odlaska (u svakom smislu) pridružio Gilmour.

Statistike govore da će mnogi obožavatelji na ovoj turneji vjerojatno po prvi put čuti većinu pjesama uživo. To se odnosi i na Zagreb koji svoju priliku ima u utorak 31. svibnja na Zagrebačkom velesajmu. Kažu da je glazba najbliža stvar koju možemo usporediti s putovanjem kroz vrijeme, a ova prilika to definitivno može opravdati.

Vidimo se na Velesajmu u spomenuti utorak, a sve informacije oko ulaznica potražite na stranici INmusic festivala, službenog organizatora događaja.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE