Hangtime Agency i Močvarin world music program Vrelo zvuka dovode YĪN YĪN, plesnu atrakciju koja će vas zabaviti čudnim spojem thai funka, psihodeličnog rocka i disca. YĪN YĪN su posljednjih godina postali prava plesna atrakcija u Europi, a sada 18.05.2022. po prvi put dolaze u Hrvatsku.

Ulaznice su u pretprodaji! Do 21.3. (ako EB kontigent ne bude i ranije rasprodan) ih možete kupiti po early bird cijeni od 70 kn, nakon čega će koštati 85 kn. Na dan koncerta cijena će biti 100 kn! Kupiti ih možete offline ili online u Dirty Old Empireu na adresi Tratinska 18!

Grupa je osnovana 2018. u nizozemskom Maastrichtu, a odmah su svojim radom zaintrigirali ljude iz Les Disques Bongo Joe, jedne od trenutno najvažnijih funk izdavačkih kuća na svijetu. YĪN YĪN funk uzimaju kao osnovu, a svoj izričaj uglavnom vežu uz glazbu iz Južne Azije 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, popularno zvanom kao ‘thai funk’. Naime, kada su Amerikanci ratovali u Vijetnamu i okolnim zemljama, sa sobom su ponijeli i glazbu koja je na tom području doživjela sinergiju s tradicijskim zvucima te postala iznimno popularna među domicilnim stanovništvom. Svjetsku popularnost te glazbe napravili su razni ‘diggeri’ koji su početkom 21. stoljeća objavljivali thai-funk kompilacije, a uskoro su se pojavili i bendovi koji sviraju glazbu inspiriranu tim zvucima.

YĪN YĪN možemo smatrati jednim od najvažnijih modernih bendova koji se poigravaju s thai-funkom. Od svojeg prvog EP-a osvojili su plesne podije, a album “The Rabbit That Hunts Tigers” iz 2019. gurnuo ih je među najvažnije izvođače bogatog Bongo Joe kataloga. Najbolji opis tog albuma je ovaj: Made of groovy tunes and dance killers, this album could be the crazy soundtrack of a 60s hippie village on the South China Sea.

No, iako je album doživio veliki uspjeh, pravu snagu YĪN YĪN crpe na live nastupima. To ćemo imati prilike vidjeti i u Močvari u koju dolaze kako bi promovirali svoj novi album – “The Age Of Aquarius” koji ovih dana izlazi za najbolju world music izdavačku kuću na svijetu – Glitterbeat Records.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE