U Močvari su ove nedjelje (10. travnja) nastupala tri metal benda ekstremnijeg izričaja – Attitudes to Human Extinction, Slaegt i Demon Head.

U sklopu Nine Black Torches turneje i koncertne manifestacije Manifest Crnila, koji se fokusira na tekstualni sadržaj i stavove u mračnoj glazbi sa anarhističkom porukom, stigli su nam iz Kopenhagena Demon Head i Slaegt. Također, njima su se pridružili Attitudes To Human Extinction iz Koprivnice.

Manifest su započeli death metalci Attitudes To Human Extinction koji su osnovani 2018. u cilju da istaknu samo uništavanje i mane ljudske rase, a također s nadom da takvo ponašanje obrnu. Aktivno nastupaju od 2020., a sebe imaju EP Rotten koji su objavili iste godine. U bliskoj budućnosti planiraju objaviti tri nova singla uz album. Članovi benda su također i članovi Gemišta i Ogenju. Nastup se sastajao od izvedbe cijelog Rotten EP-a, a unatoč nedostatka bubnjara u trenutnom sastavu, momci su prilično rasturili i priredili izvrstan nastup. Zbog nedostatka bubnjara su nastupali uz pomoć programiranih bubnjeva, pa su se zbog toga humoristično predstavljali kao Attitudes To Drummer Extinction.

Trenutno su u potrazi za novim bubnjarom, stoga, ako volite death metal i znate svirati brutalne blast beatove, javite im se na društvenim mrežama.

Zatim su nastupali Slaegt (stilizirano Slægt) koji su osnovani 2011. i sviraju Black/Heavy Metal. Iza sebe imaju već četiri albuma i dva EP-a, a u Močvaru su došli promovirati novi album Goddess objavljen ove godine. Nastup im je započeo eksplozivno brzim riffovima i odjećom koja je dosta neobična za bend ovakve vrste. Na pozornici su izgledali manje kao black metal band, a više kao da su ispali ravno iz ormara Led Zeppelina, ali im je to išlo u korist jer je cijela publika bila očarana kombinacijom neobičnog izgleda i black metala. Majstorski su ovladavali publikom i pružili nezaboravni nastup u kojem su svirali kombinaciju starog i novog materijala. Također su odsvirali svoj najveći hit Fealty, Thunder Whip sa posljednjeg albuma. Ako neko prije njihovog nastupa nije bio upoznat sa njima ili nije bio obožavatelj, poslije ovako izvrsnog nastupa su vrlo lako moguće postali.

Ovo im je bio prvi nastup u Hrvatskoj te su za svaki budući nastup očekivanja podigli prilično visoko.

Posljednji bend večeri su bili doom metalci/hard rockeri Demon Head, koji su na ovom koncertu proslavili 10. godišnjicu. U svom repertoaru imaju četiri albuma i jedan EP. Poput svojih kolega iz Slaegt su u prvi put došli u Hrvatsku s ciljem promocije albuma Viscera, objavljenog prošle godine. Najpoznatiji su po pjesmi Gallow’s Omen s albuma Thunder on the Fields koja na glazbenom servisu Spotify ima pola milijuna slušanja. Nastup su započeli sporijim beatovima koji su prerasli u wall of sound, a setlista se sastojala od novog i starog materijala uz par manje poznatih pjesama. Uspostavili su atmosferu tame koja je stvorila odlično iskustvo za slušanje teških melankoličnih riffova. U setlisti se također našla pjesma The Triumphal Chariot Of Antimony koja je glavni singl sa posljednjeg albuma. U jednog trenutku, na pozornici im se pridružio gitarist Slaegta i odsvirao izvanredan solo. Set su završili masnim napadom zvuka koji je bio dosta zvučno nalik ranom Motörheadu – a to ne može biti minus.

 

Uz nadolazeći nastup Bednje i The Stone ovaj petak u Močvari, ljubitelji ekstremnog metala imaju još poslastica pred sobom.

FOTO: Luka Skender

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE