U četvrtak 24.03.2022. godine u zagrebačkom klubu DVA OSAM će Geenger Records predstaviti svoje jake zvučne snage Šarenu pojavu, dno. i Ochi.

Šarena pojava je jedna od onih grupa koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed – rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke – i Dario Županić – u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik – kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu. Ubrzo su nanizali naramak pjesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnju, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi.

Grupa dno. osnovana je krajem 2014. godine. Svi članovi benda aktivno su prisutni na underground i alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, a svirali su u raznim punk-rock, hard core i sličnim bendovima. Njihova je glazba bučan i težak moderni rock koji pokušavaju obojiti melodijom. Dosad imaju snimljen jedan album koji je krajem 2018. objavljen za Geenger Records.

Ochi su distorzija, nemir i drhtavica upakirani u bend. Njihova je glazba topla preporuka fanovima bendova kao što su Muse, Screaming Trees, Soundgarden, Queens of the Stone Age i Radiohead. Dečki iz Rijeke kroz svoje pjesme provlače izmišljene scenarije temeljene na subjektivnoj percepciji stvarnih događaja. Kako je sve subjektivno, svoju percepciju definiramo sami. Tako je i na slušatelju da si sam nađe značenje njihove glazbe. Prvo izdanje benda – EP “Tremor” – izašlo je 2021. godine pod okriljem Geenger Recordsa.

Prije, poslije i između bendova muziku primjerenu događaju odabire 6×6 (GNGR RECS).

Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.

Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 70 kn na ulazu u klub.

Zbog bolesti jednog od članova benda večerašnji koncert se OTKAZUJE! Svi kupci dobiti će povrat sredstava za ulaznice.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE