Idućeg tjedna započinje srpanj (da, lipanj je već skoro gotov, zvuči nevjerojatno), a ljeto je u punom zamahu, što se najbolje osjeti po aktualnim temperaturama. Ali, i po sve više najavljenih evenata u gradu. Pa krenimo redom sa srpnjem.

Srpanj počinje četvrtkom, a ujedno i koncertom benda koji sad već neko vrijeme nije bio u Osijeku, s obzirom na to da je bio jedan period prije nekoliko godina kada su, pa malo je reć’, iskakali iz paštete. To su Brkovi. Punk folk wellness senzacija dolazi u dvorište Stare Pekare, a karata još ima po pretprodajnoj cijeni od 70 kn. Ako ih bude na dan koštat će 90. Koncert je 1. srpnja s početkom u 20:30 h. Bar tako stoji u eventu na Fejsu. Ulaznice možete nabaviti OVDJE.


Dan poslije, 2. srpnja, stvari se malo lome jer se odvijaju dva koncerta na zračnoj udaljenosti od svega nekoliko stotina metara, a to su Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi i prostor tzv. „Nove Rupe“ u Eurodomu.

Na novouređeni Trg Vatroslava Lisinskog stiže Urban & 4, ali ne u uobičajenom aranžmanu već u pratnji gitarista Ante Gele i gudačkog orkestra koji će zasigurno povećati doživljaj pjesama, ali i pružiti iskustvo koje se ne viđa često. Karata u pretprodaji ima po cijeni od 100 kn, a koncert je zakazan za 21 h. Ono što me čudi oko ovog, ali i onog Gibonnijevog koncerta koji slijedi dan poslije, je to što nema apsolutno nikakvih informacija na Fejsu pa se mora otić sve provjerit baš na Eventimovu stranicu. Nekoliko billboarda po gradu i to je to. Ništa više. Koliko vidim stanje na Eventimu za Urbana nije bajno. Prodano je do sada svega dvjestotinjak ulaznica, od ukupno skoro 1300 u prodaji. Stanje s Gibonnijem, pak s druge strane, no s jednakim „marketingom“, je takvo da će koncert vjerojatno bit rasprodan. Sad je već ostalo jako malo karata u prodaji na Eventimu. Samo me strah da Urban ne bude otkazan „zbog tehničkih razloga“, ali valjda će se uskoro pokrenuti neka kampanja na Fejsu, eventi i tak to. Sve u svemu, vidjet ćemo. Ulaznice možete nabaviti OVDJE.

Ona besplatna varijanta tog 2. srpnja je koncert novosadskih punk pionira – grupe Atheist Rap, uz podršku županjskog Gunslinger’s Bride-a. Organizator je osječka Udruga Atomac, u suradnji s Kulturnim Centrom, a s ovim koncertom, kako kažu, otvaraju ljetnu sezonu punka i undergrounda u Osijeku. Zvuči obećavajuće i kao nešto čemu se vrijedi veseliti, s obzirom na činjenicu da svi dobro znamo kakvo je stanje alternativne scene bilo u gradu u zadnje, a i ono malo zadnjije, vrijeme. Nastupat će tako 16. srpnja i Mašinko, a očekuje se i koncert lokalnog Debelog Precjednika. O potonja dva događaja za sad nema detaljnih informacija, a Atomac kaže i kako će biti nekih koncerata novih osječkih bendova, premijernih svirki i tako to. Uglavnom, svakako vrijedno pažnje. Ponavljam, event je besplatan i sve je na „donesi cugu“ šemu. Čisti punk.


Kao što rekoh, situacija s Gibom dan poslije, 3. srpnja, je dobra. Gibo u Osijeku je uvijek zicer za organizirat. Nešto što je Đole također bio. Uvijek će biti rasprodan i uvijek će napraviti nesumnjivo dobar koncert. Zadnji puta sam ga gledao 2016. godine u dvorani Gradski Vrt, kada je imao turneju albuma Familija i nastupao s Oliverom, a svirali su gotovo četiri puna sata. Karata ima u pretprodaji još nešto sitno i to po cijeni od 100 kn. Prostor kao i za Urbana – Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi. Ulaznice možete nabaviti OVDJE.


Povrh svega najavljenog, naravno bilo bi dosadno da nije najavljeno još toga pa je tako Osječko Ljeto Kulture objavilo svoj cjelokupni program ovogodišnjeg događanja, a dolaze Vlatko Stefanovski i Darko Rundek. Više o tome u NAJAVI OVDJE.


Sad pošto sam za Mašinka već napisao kad je, ostaje još 10. srpnja i koncert grupe Silente u dvorištu Stare Pekare. Pretprodaja 80, na dan 100. Sve jasno. Ulaznice možete nabaviti OVDJE.


Za sad je to to. Najavljujemo kasnije još toga, naravno. Uzmite ručnik, pripremite novčanik za koncerte, odite se izvalit negdje u hladovinu s nečim hladnim u ruci i čujemo se uskoro.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE