Sinoć smo bili na krovu garaže Tuškanac gdje se održalo šesto izdanje AntiValentinova na kojem su nastupili Brain Holidays i Psihomodo Pop.

AntiValentinovo smo sinoć slavili u malo drugačijem izdanju, ali nikada zahvalniji na tome što postoji! Stoga se u ovim prvim uvodnim riječima želimo zahvaliti upravo ljudima koji su nam to omogućili. Uz pohvale organizatorima važno je spomenuti i da je sinoćnji koncert sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora” koji je proveden u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije, a bitna je komponenta cijele ove priče. No, prijeđimo na ono što se sinoć zbivalo na Tuškancu.

Dakle, prvog dana festivala, kao što je bilo i najavljeno, nastupali su Brain Holidays i Psihomodo pop. Prvi autorski Roots Reggae bend u Hrvatskoj, Brain Holidays, imali su čast prvi stati na stage i zagrijati atmosferu, ali i srca cijele publike koja je vidno vapila za ovakvim događajem. Također, kako se festival održava na krovu garaže glazba se čula sve do Ilice i privlačila prolaznike koji su se okupljali vani i uživali u trenutku. Tijekom nastupa nas je bend proveo kroz sve svoje albume te smo imali prilike čuti uživo i stvari s njihovog najnovijeg studijskog albuma “Jamaican conncetion” kojeg su doista i snimili na Jamajci. Od prve pjesme u zraku se osjetila posebna energija, pozitiva koja se širila kroz redove publike koja je, nažalost zbog mjera, bila osuđena na migoljenje u svojim sjedalima, ali ni to nije bilo bitno jer napokon smo svi došli na svoje. Bend je guštao, publika također i cijeli nastup je prošao baš kako treba.

Sljedeći na redu su bili Psihomodo pop. Svoj nastup započeli su pjesmom Telegram Sam, a Gobac je odmah prokomentirao kako smo došli na “komorni koncertić s mjerama” i neka uživamo. Već je polako padao mrak, a atmosfera se samo nastavila dizati. Uz već dobro znane hitove imali smo prilike čuti i pjesme s aktualnog studijskog albuma “Digitalno nebo”. Uz žestoku rokeriju, točeno pivo i Gopčeve pošalice vrijeme kao da je pobjeglo. Nismo se ni okrenuli, a već je bio kraj. Publika je, naravno, htjela još, a još će dobiti danas na drugom danu festivala za koji ne sumnjam da će biti fenomenalan. Sve u svemu, bio je to odličan koncert koji nam je svima bio potreban. Bilo je to malo drugačije AntiValentinovo.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE