Početkom berbi grožđa stiže uvijek stiže i Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja već sedam godina privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav.

Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino, umjetnost, ljepota druženja, multikulturalnost i zadnji dani ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 11. do 12. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

DRAMSKI PROGRAM

Manifestaciju u petak, 11. rujna, otvara predstava “Idi pa vidi“ autora Ladislava Prežigala u režiji Damira Mađarića. U predstavi igraju akademske glumice Mia Krajcar i Marija Kolb.

Par riječi o ovoj komediji: kakve se političke igre kombiniraju u malom frizerskom salonu koji je upravo doživio ovrhu ispričati će vam vlasnica salona „Idi pa vidi“, njezina djelatnica Iris te još niz lica iz društvene svakodnevice koja samo na prvi pogled izgledaju obično. U priču je upletena k.v. čistačica, danas poduzetnica Jagoda, ugledna ministrica Đurđica, estradna zvijezda Emilly, bivši zatvorski čuvar Cajo… Uz pjesmu i ples gledat će se hrvatska svakodnevica. Ulaz je slobodan.

DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana, 12. rujna, počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem POVEZNICE.  Broj sudionika je ograničen.

PJENUŠAVI DORUČAK ERDUTSKOG VINOGORJA

U subotu, s početkom u 10 sati u vinariji Siber održati će se Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i Turističke zajednice Osječko baranjske županije, gdje će se predstaviti pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski “En primeur“, kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Cijena ulaznice je 100,00 kn, uz obveznu online prijavu putem POVEZNICE.

– Lokacija: Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina

“URBAN & 4” – KONCERT U VINOGRADU S POGLEDOM NA DUNAV

Ovogodišnji Wine & Bike će u subotu, 12. rujna, s početkom u 20.00 sati, upotpuniti nastup jednog od najboljih hrvatskih glazbenika i višestrukog dobitnika nagrade Porin. U Erdut stiže pjevač, tekstopisac i gitarist – Damir Urban i njegov prateći sastav 4!

Ulaznica: u pretprodaji 80,00 kn / na dan koncerta 100,00 kn

Pretprodaja ulaznica:

-Putem online sustava ENTRIO.

-Barcelona Pub, Vukovarska 4a, Osijek

* Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti isključivo na ulazu u koncertni prostor

– Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

DJ ON WINE SESSION

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunske DJ beatove.

Organizatori manifestacije su Općina Erdut i Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Više detalja NA FACEBOOK EVENTU.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE