Ove godine ARLA obilježava desetu jubilarnu godinu festivala, koji je najprije osmislila i počela organizirati Udruga za Mlade Đakovo, da bi se tradicija nastavila kroz rad ponešto izmijenjene udruge novog naziva ARLA – udruga za promicanje urbane kulture.

S obzirom na razna ograničenja, izmjene naputaka, redukcije financijskih sredstava i brojne druge faktore, ovogodišnja ARLA u središtu događanja nema koncerte, već radionice koje će se odvijati tijekom četiri dana, na samom kraju kolovoza. No to ne znači da će Đakovo ostati bez glazbenog programa.

“Kako je naša prvotna ideja bila dovesti Darka Rundeka i nekoliko manjih bendova, a nije bilo dovoljno financijskih sredstava za ostvarivanje tog plana, sretni smo što je Centar za kulturu Đakovo u suradnji s Gradom uspio iznaći sredstva za koncert koji smo željeli organizirati! Mi ćemo ovoga puta sudjelovati samo kao suorganizatori koncerta, te vam uz Rundeka dovesti J. R. Augusta i Portman!” – objavio je organizator festivala.

J.R. August, pravog imena Nikola Vranić, mladi je, ali sve popularniji glazbenik iz Zaboka. Za svoj prvi album Dangerous Waters dobio je brojne nagrade: tri nagrade Porin, među kojima je i Porin za album godine, nagrade u tri kategorije nezavisne novinarske nagrade Rock&Off te je nominiran za nagradu IMPALA za europski indie album godine.

O Darku Rundeku ne treba trošiti puno riječi jer njegov dugogodišnji rad govori sam za sebe, počevši od Haustora i hitova poput “Uzalud pitaš”, “Šejn”, “Bi mogo da mogu” i ostalih, nastavno na kasniju karijeru i hitove poput “Apokalipso” i “Ruke”.

Portman je instrumentalni trio iz Našica koji postoji od 2004. godine. Do sada su izdali dva albuma – “Pereskesije” 2009. i “The Man Who Carries A Light” 2013. godine, te su izdali i jedan demo uradak. Također, u svojoj diskografiji broje i dvije himne Ferragosto Jam festivala – “Kukavica” (2012.) te “Vanilija” (2015.)

Nizom zanimljivih i edukativnih događanja, obilježit će se jubilarni 10. ARLA festival. Sve vas pozivamo da u programu nađete nešto za sebe te se, uz odgovorno ponašanje, odgovorno zabavite. U godini u kojoj se o svim događanjima govori kao o drukčijim i različitijim nego ikad, organizator će se potruditi da jubilarni fest bude posebniji nego ikada. Više informacija o svim događajima možete pronaći na FB stranici i Instagramu.

RADIONICE

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE