Josipa Lisac, ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo, objavila je novu pjesmu Daleko.

Pjesma Daleko, koju autorski potpisuju Toni Starešinić i Željka Veverec već je neko vrijeme spremna, ali situacija u kojoj se našao cijeli svijet poremetio je i planove za njezinu objavu. Popuštanjem mjera propisanih stožerom civilne zaštite većina javnih površina i objekata je otvorena no, ova glazbena umjetnica odlučila je ukazati na još jednu nepogodu koja je zadesila njen grad, a to je potres.

Za mjesto snimanja odabrala je Muzej za umjetnost i obrt, a redatelj spota je Marko Zeljković Zelja s kojim se Josipa upoznala na snimanju svog prvog Blu-raya “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ”. U spotu se osim kadrova uništenog Muzeja za umjetnost i obrt, u čijem je prostoru Josipa održala dva koncerta sredinom 90-ih, pojavljuju i kadrovi zagađene prirode i njen žestoki odgovor kroz različite vremenske nepogode i prirodne katastrofe.

Svidjela mi se pjesma, zgodna je, Željka je napisala lijepi tekst, a glazba je u Tonijevu stilu, rekla bih, vrlo današnja, u vremenu“, rekla je o pjesmi Josipa Lisac.

Prethodni singl Moja magija, koju su napisali Jani Hace i Alka Vuica, Josipa je snimila prije četiri godine, a razlog zbog kojeg se ne žuri s objavljivanjem novih singlova Josipa je objasnila:

Ja više volim ritam u kojem ćeš dati nekakav život pjesmi, pričekaš i vidiš hoće li ta pjesma zaživjeti ili ne. Današnje pjesme se vrlo brzo stvaraju i kao da još brže odlaze. Ne nalazim smisla u tome, pjesmi moraš joj dati prostora i vrijeme da je ljudi čuju, prihvate i zavole.

Iako ne žuri s novim singlovima, Josipa Lisac diskografski je itekako aktivna, nakon Porina ovjenčanog albuma “Josipa Lisac from Croatia Records studio”, ovu godinu uoči Porina objavljen je četverostruki box set Diskobiografija sa sedamdeset najvažnijih pjesama Josipe Lisac i bogatom knjižicom u kojoj se nalaze kataloški brojevi i sve naslovnice na kojima su njene pjesme prvi put objavljene.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE