Mladi zagrebački bend NONA nedavno se pojavio na sceni, a njihov prvi singl “Mene više nemaš” predstavljaju u obliku pop balade s elementima etno-vokalnog pripjeva.

Nona je autorski dvojac iz Zagreba, nastao 2019. godine, a za “Mene više nemaš” kažu:

“Iako kronološki nije nastala prva, ovo je prva pjesma kod koje smo se odlučili značajnije poigrati sa stilovima te uz pop elemente refrena i baladne elemente strofe, vođene klavirskim dionicama ubacili specifični etno-zborski prizvuk višeglasnog pjevanja. Osim stilskih razlika, na ostalim pjesmama najavljivanog albuma moći će se čuti i razlike u samoj atmosferi, ali i emocijama te se nadamo da ćemo u konačnici imati kvalitetan i raznolik album, kako sadržajno tako i zvukom.”

Pjesma je nastala stvaranjem pop refrena te potom prelaskom u druge stilove, pri čemu najviše do izražaja dolazi uvod s etno prizvukom. Bez obzira na to, pjesma “Mene više nemaš” nije preslika albuma, već jedan od izleta u stilske avanture ovog autorskog dvojca pa tako u budućnosti od njih možemo očekivati niz različitih glazbenih stilova; od balada, preko elektronike pa do popa s rock prizvukom. Nona za ovaj glazbeni broj potpisuje glazbu, tekst i aranžman.

Prilikom snimanja pjesme pridružili su im se prijatelji Ana Despot i Lana Stjepanović kako bi se dobio zvuk vokalnog sastava koji je prisutan kroz cijelu pjesmu, te Vilim Hlušička na basu. Za ilustraciju u videu zaslužna je Art & about.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE