Nastavno na dosadašnje najave dva gostujuća festivala na Ferragosto JAMU, konceptu se pridružuje i zagrebački ZEZ Festival koji pod krilaticom “Slušaj drugačije” daje prostora glazbi eksperimentalnijeg usmjerenja.

ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk) predstavlja koncertne cikluse eksperimentalne glazbe koji se od 2013. održavaju u klubu KSET, utočištu drugačijih i eksperimentalnih glazbenih formi koje iskaču iz uobičajenog formata jazza, punka, noise rocka, popa, metala ili elektronike. Iz mutacije ovih ciklusa nastao je i ZEZ Festival koji bi svoje treće izdanje trebao doživjeti ove godine. Premijerno gostovanje ZEZ-a na Ferragostu u vidu jednodnevnog preuzimanja jedne od pozornica predstavlja još jače otvaranje Ferragosta prema domaćoj nezavisnoj sceni.

ZEZ takeover na jedan dan predvode bendovi Seven That Spells, Chui, Truth ≠ Tribe, projekt Živa Voda koji će za ovu prigodu interpretirati EKV, duo Playground Hustle te plejada elektronskih aktera: DJ Labud, Babilonska, ELEVEN i članovi VOLTA kolektiva – Kornet & N/OBE.

Vezano uz neizvjesnu situaciju što se tiče generalno održavanja koncerata i festivala, organizacija Ferragosto JAMA se izjašnjava:

„Pratimo situaciju svakodnevno i svjesni smo svih mogućih scenarija. Želimo ostati pozitivni i nadati se najboljem jer je do kolovoza još dosta vremena i promjene s popuštanjem mjera i epidemiološkom slikom događaju se relativno brzo, ali i nepredvidivo, stoga gledamo na stanje potpuno svjesni mogućnosti drugačijih ishoda. S tim na umu, razmotrili smo i imamo opciju da festival prebacimo na rujan ove godine ili na ljeto 2021. Ukoliko dođe do bilo kakvog pomicanja termina, naglašavamo da će lineup ostati isti i baš zbog toga smo i izlazili s novim imenima jer nastup svih dosad najavljenih izvođača na Ferragostu ostaje potvrđen za 13. izdanje u svakom slučaju. Kupljene ulaznice također će vrijediti i ako se prebacimo na novi termin, no ukoliko će u tom slučaju nekome potrebno, moći će ostvariti povrat novca o čemu ćemo obavijestiti putem društvenih mreža.“

Festivalske ulaznice mogu se kupiti online putem Entrio sustava po pretprodajnoj cijeni od 150 kuna za sve dane festivala.  U konačnici će lineup brojiti oko 70 izvođača.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE