Treći singl zagrebačkog alt. rock benda Phaneron “Tolerancija” govori o percepciji, suočavanju i prihvaćanju vlastite tolerancije pod utjecajem vanjskih ideja, stavova i načina života.

Phaneron je alternativni rock bend koji je nastao krajem 2013. godine kao akustični projekt Nikole Lugovića  i Stefana Nožice. Nakon par mjeseci probi i sviranja, napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku “Memories” te su izbacili prvi singl i spot za pjesmu ‘’Cold Sharped Knife’’.

Ubrzo nakon toga upotpunjuju bend, te nastupaju u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Tvornica Kulture, Vintage Industrial Bar itd. Danas, uz Stefana i Nikolu, bend čine Hrvoje Ćurlin te David Lipovac.

“Tolerancija je dio nas, samo je pitanje kako je tko i kada dozira. Danas smo pod svakodnevnim utjecajem tuđih ideja, stavova i načina života, koji nam se ponekad i nametnu, što nije lako progutati. Činjenica je da smo svi na kraju različiti i ne možemo promijeniti tko smo, ali uz naučenu toleranciju možemo bolje shvatiti potencijalni problem, te ga za početak mijenjati u sebi, na bolje.“ – Stefan Nožica.

Produkciju i aranžman odradio je Leo Anđelković, tekst je napisao Stefan Nožica, a za glazbu su zaslužni Nikola Lugović, Hrvoje Ćurlin, David Lipovac i Luka Letica Grgas. Ideju i tematiku spota potpisuje Diana Kralik.

Bend je trenutno u fazi rada i skupljanja materijala za novi album

„Što se instrumentalnog dijela tiče, kroz ovu pjesmu, cilj je bio podići zvuk benda na malo viši nivo, kombiniranjem funk i groove elemenata s već prepoznatljivim identitetom benda“Nikola Lugović.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE