Uz potpunu svjesnost o situaciji i dozu neizvjesnosti, Ferragosto JAM najavljuje nova potvrđena imena za ovogodišnje 13. izdanje festivala.

Popularni trap i hip hop klupski festival Drito iz Tvornice drugi je od tri gostujuća festivala na Ferragostu koji će na jedan dan preuzeti jednu od pozornica. U Drito postavi nastupit će: Z++, Krankšvester (B strane), Kuku$, 30zona, Grše, Buntai te DJ  kolektiv Trepaj il’ krepaj.

Drito takeoveru na Ferragostu pridružuju se predstavnici tvrdog hip hopa – dvojac 30zona, čija se nedavno objavljena pjesma “Pos’o” već našla u iznimno popularnoj srpskoj krimi seriji “Južni vetar”, i Grše koji udara socijalnom tematikom i oslikava surovu stvarnost kroz ozbiljan i humorističan pristup. Intenzivan utjecaj modernije američke Dirty South trap scene pomiješane s domaćim i osobnim stilovima donose Buntai, trojac koji čine ¥ung Bude, Boki i producent DeepSix. Publiku ispred ove pozornice svakako će rasplesati i Trepaj il’ krepaj, zagrebački DJ kolektiv neozbiljnog imena, ali s ozbiljnom zadatkom širenja kulture i zajedništva među mladima.

Drito je drugi potvrđeni gostujući festival na ovogodišnjem Ferragostu, uz već najavljen JeboTon Feštival koji dovodi bendove iz JeboTon kolektiva i nekolicinu bliskih suradnika. Treći prijateljski festival tek će biti otkriven, a svaki od tri festivala imat će svoj dan na jednoj od pozornica. Ovaj koncept suradnje Ferragosta s drugim glazbenim festivalima pokazuje da oni koegzistiraju kao saveznici, a ne konkurencija, čime se uloga popularizacije izvođača alternativne i nezavisne scene stavlja na prvo mjesto. Pothvat udruživanja sada je više nego potreban, ne samo kod izvođača već i značajnih aktera koji tu scenu promiču i čine živom.

Ferragosto JAM 13 održat će se na Orahovačkom jezeru od 5. do 9. kolovoza 2020. Festivalske ulaznice mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od 150 kuna za sve dane festivala te su dostupne online putem Entrio sustava.

Trenutni lineup: Pips, Chips & Videoclips, Repetitor, Atheist Rap, Overflow, Mortal Kombat, Svemirko, Jonathan, ABOP, Buč Kesidi, Je Veux, Lovely Quinces, Mašinko, Crvi, pocket palma, Ajs Nigrutin, Porto Morto, JeboTon Ansambl, Peglica i Komandos, nemanja, Pseća plaža, Sfumato, Trophy Jump, Mellowteen, z++, Krankšvester (B strane), Kuku$, Grše, Buntai, Trepaj il’ krepaj.

U konačnici će lineup brojiti oko 70 izvođača. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE